NTI Gymnasiet Kronhus

NTI Gymnasiet Kronhus står för nyfikenhet, modernitet och verklighetsnära utbildningar. Lärarna är lyhörda och erbjuder undervisning som ligger i framkant för vad som händer inom de branscher vi utbildar för. Stort fokus på entreprenörskap, IT-kompetens, samarbeten med näringslivet och verklighetsbaserad undervisning med stark forskningsanknytning. Den professionella plattformen Lynda används i alla årskurser och programmering finns som individuellt val. Årskurs 2 på svenska skolan i Paris, Madrid eller Bryssel? Starta UF-företag i årskurs 3? Du väljer!

NTI Gymnasiet - 25 skolor i 14 städer

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Läget

Du hittar oss mitt i Göteborg - på Kronhusgatan 9. En modern och trivsam skola nära tåg, buss och spårvagn.

Certifierad skola

Vi är certifierade för att utbilda gymnasiekonomer samt som Teknikcollege. Certifierade utbildningar kräver hög kvalitet.

Gemenskapen

Det finns en öppen kommunikation mellan lärare och elever. Stämningen på NTI Gymnasiet Kronhus präglas av värme och samhörighet!

I Göteborg har vi tre skolor

NTI Gymnasiet Johanneberg
NTI Mediegymnasiet

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

RISE - Research Institutes of Sweden

NTI Gymnasiet ingår i ett partnerskap med RISE, ett svenskt och statligt forskningsinstitut. Det behövs utbildningar som förbereder elever på en snabbrörlig arbetsmarknad som vi inte vet så mycket om, därför är vårt partnerskap med RISE oerhört viktigt för utbildning mot den digitala marknaden. Vi kan ge våra elever rätt förutsättningar för att de i framtiden ska kunna aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare som bygger framtidens samhälle.

“Vi vill bidra till att utveckla och stärka skolan och undervisningen, och som innovationspartner bidrar vi med tillämpad forskning. Målet är att skapa en bättre och mer utvecklad verksamhet, samt möjlighet för skolhuvudmän att använda innovationsprocesser mer effektivt i den egna verksamheten.” – Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på RISE.

Läs mer på skolans hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om NTI Gymnasiet Kronhus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Välkommen på öppet hus!

Kom och besök NTI Gymnasiet Kronhus!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-17    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2019-11-13    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2019-12-07    Tid:   11:00 - 13:00
Datum:   2020-01-21    Tid:   17:00 - 19:00

Utbildningar

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

Antal elever per lärare 2015

NTI Gymnasiet Kronhus 15,1
Göteborg 15
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 359

Ekonomiprogrammet

Totalt antal studerande 25 2015

El- och energiprogrammet

Totalt antal studerande 38 2015

Handels- och administrationsprogrammet

Totalt antal studerande 22 2015

Teknikprogrammet

Totalt antal studerande 63 2015
Andel med examen inom 3 år

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av NTI Gymnasiet Kronhus.

Kronhusgatan 9

www.ntigymnasiet.se

Skolrecensioner

Elias
Alla är trevliga och välkomnande. Bryr sig om pendlare med schema osv.
Arne Svensson

Här kan du ställa frågor om NTI Gymnasiet Kronhus och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
2 Intagnings poäng 2011-10-28   aadam Hej, jag undrar hur mycket intagnings poäng måste man ha för att komma in på el - teknik linjen?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från NTI Gymnasiet Kronhus, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner