Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjörsprogrammet, Nätverksteknik

NTI Gymnasiet Kronhus, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
6 december, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
6 december, 2023 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vill du utvecklas inom nätverksteknik?

Gymnasieingenjör (TE4) är en praktisk utbildning inom nätverksteknik och säkerhet för dig som söker en snabb väg in i arbetslivet.

Ett tekniskt fjärde år

Till hösten 2024 kan du på NTI Gymnasiet Kronhus ansöka om att vidareutbilda dig i form av ett fjärde tekniskt år. Utbildningen är en ettårig påbyggnad som leder till gymnasieingenjörsexamen. Tanken med utbildningen är att korta ned vägen in i arbetslivet. Det är en gratis och CSN-berättigad vidareutbildning, perfekt för dig som vill börja arbeta med nätverksteknik så fort som möjligt.

Om utbildningen

Under utbildningen kommer du få möjligheter att bli en fena inom nätverksteknik och säkerhet. Du kommer bland annat få lära dig sätta upp och underhålla olika nätverks- och servermiljöer samt säkerställa att de följer driftstandarder som används inom branschen.

Teoretiska och praktiska kunskaper från skolan kommer du få omsätta i verkligheten under din praktik. Under utbildningen kommer du även kunna ta flera olika certifikat (nätverk, cloud & it-säkerhet). Tonvikten av utbildningen rör datorkommunikation, nätverksteknik och säkerhet men du kommer även att lära dig mer om arbetsmetoder, projektarbete och felsökningsmetodik samt göra ett examensarbete.

Vi erbjuder dig alltså en efterfrågad utbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen, där du får möjlighet att fördjupa dig inom nätverksteknik och säkerhet. Under utbildningen kommer du att få en dator, laborationsutrustning och en egen arbetsplats, allt anpassat efter dina och branschens behov.

Branschnära praktik

Utbildningen utformas i samarbete mellan skola och näringsliv. Dessutom erbjuder lokala företag långa praktikperioder i kombination med teoretiska projekt i skolan. Allt för att du efter examen ska få med dig teoretiska och praktiska kunskaper som efterfrågas av branschen.

Vem kan söka?

Alla elever upp till 22 år med examen från teknikprogrammet kan söka utbildningen. För att vara behörig krävs även godkända betyg i kurserna Programmering 1 samt Dator- & nätverksteknik eller likvärdiga meriter från arbetslivet eller annan utbildning som i huvudsak motsvarar kursernas innehåll.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjörsprogrammet, Nätverksteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjörsprogrammet, Nätverksteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Kronhus
Kronhusgatan 9
411 05 Göteborg

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Gymnasiet Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper och våra elever ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!...

Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus och visa alla program.

Sponsrad