Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

NTI Gymnasiet Kronhus

Varför valde du just NTI Gymnasiet?

Jag ville gå på en skola som ligger centralt eftersom jag bor utanför stan, men framförallt visste jag att jag ville gå en yrkeslinje. Jag ville ha praktik och få känna på arbetslivet redan på gymnasiet. Det är bra eftersom man får tillfälle att skapa kontakter då. Jag har hittills hunnit ha praktik på Pressbyrån och det ledde faktiskt till sommarjobb, så jag känner verkligen att utbildningen har gjort att jag redan nu fått prova på arbetslivet. 

Var det något särskilt med skolan som du fastnade för?

På gymnasiemässan såg jag att NTI arbetar mycket med grafisk kommunikation, vilket lät jätteintressant. Jag hade först tänkt gå elprogrammet, men jag insåg sedan att det inte var något för mig. Därför började jag istället kika på olika handelsprogram. Ju mer jag läste på om NTIs handelsprogram, desto bättre kändes det. När jag jämförde med andra skolor märkte jag att handelsprogram ofta är väldigt teoretiska och administrativa. NTIs program kändes mer praktiskt och “hands on”, vilket lockade mig som är mer praktiskt lagd. När jag besökte NTI på Öppet hus visade de att skolan och lärande handlar om mer än att bara läsa böcker.  

Vad får du lära dig på handelsprogrammet? 

Vi får bland annat lära oss hur man ska tänka när man startar ett företag, men också hur kunder tänker. Vi får även lära oss presentationsteknik, vilket känns viktigt i alla yrken. Att kunna prata inför folk är nämligen användbart i alla situationer. Under lektionerna lär vi oss om kroppsspråk och får direkt feedback av lärarna. Var man ska ha händerna och sådana saker. 

Vad har varit det bästa med din utbildning hittills?

Det bästa med utbildningen är nog att lärarna är så engagerade. De märker om man själv vill mer och fångar upp en! De vågar utmana och är måna om att alla ska lyckas. I höst har vi läst en kurs som heter grafisk kommunikation och där lär vi oss mycket som kan användas i det vardagliga livet. Det var just vad jag hoppades på när jag sökte skolan! 

Har du några tips kring hur man kan tänka kring gymnasievalet?

Kolla runt mycket innan du bestämmer dig. Även om du tror att du är säker kan det vara en bra idé att se sig omkring. Jag tittade först bara på el-program och trodde att det var vad jag ville. Sedan vågade jag titta på annat och hittade handels – och det kändes plötsligt helt rätt! Jag har inte ångrat mitt val.

Här hittar du mer information om Handels- och administrationsprogrammet!Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus
Läs mer om NTI Gymnasiet Umeå
Läs mer om NTI Gymnasiet Sollentuna
Läs mer om NTI Gymnasiet
Läs mer om NTI Gymnasiet Stockholmsområdet

Ta kontakt med skolan