Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

NTI Gymnasiet Kronhus
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 90 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 218,1) * statistik från 2019/20
Elever som studerar tillsammans

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet på NTI Gymnasiet Kronhus

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service. Är du intresserad av handel, marknadsföring och design? Vårt Handels- och administrationsprogram är utbildningen som utmanar, ett program för dig med ambitioner. Här möter kreativitet affärsmässighet. Du får kunskaper i projektledning, affärsutveckling och marknadsföring. Vi samarbetar med externa specialister i verklighetsnära och ämnesöverskridande projekt. Entreprenörskap genomsyrar programmet. I årskurs 3 startar alla våra elever egna företag (UF). Du får erfarenhet både genom praktiskt arbete under skoltid och arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi samarbetar med skolor och företag i Europa och varje år gör några elever APL utomlands. Vårt handelsprogram är för dig med visioner!

På NTI Kronhus kan du välja mellan 2 olika fördjupningar:

Fördjupning: Event & Marketing

Vill du bli en vass marknadsförare eller kanske en eventplanerare? Vår fördjupning Event & Marketing är för dig som ser en framtid inom marknadsföring, event och utställningsdesign. Här får du goda projektledningskunskaper, du får träna din entreprenöriella förmåga och blir utmanad i ämnesövergripande, verklighetsnära projekt med externa företag. Du lär snabbt känna olika branscher samt lär dig att leverera i tid och med kvalitet. Du gör praktik där du bygger ditt nätverk och får värdefull erfarenhet av branschen. Genom dina individuella val säkerställer du grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola. Du får dessutom möjlighet att börja jobba eller starta eget.

Fördjupning: Business School

Är du intresserad av affärsutveckling och entreprenörskap? Vår fördjupning Business School ger dig en gedigen grund till en framtid inom affärsutveckling och handel. Du tränar dina entreprenöriella förmågor och blir utmanad i verklighetsnära projekt. Du gör praktik där du bygger ditt nätverk och får värdefull erfarenhet av branschen. Fördjupningen ger dig grundläggande behörighet och du kan även säkerställa en utökad behörighet till vidare studier. Med vår fördjupning Business School får du en utmärkt praktisk yrkesutbildning med möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet, starta eget eller plugga vidare.

Mer om programmet 

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som säljare, inköpare och butiksledare, eller mer administrativa yrken som personal-, ekonomi- och it-administratör. Utbildningen ger dig praktiska kunskaper som är eftertraktade i arbetslivet.

Under din utbildning på NTI Gymnasiet kommer du utveckla kunskap inom handel och administration. Handel har en större inriktning på marknadsföring, kundservice och affärsutveckling på alla plan i företag och organisation. Administration omfattar ett större fokus på administrativt arbete, vet vill säga: kundservice, konferens- och receptionsarbete. I en digitaliserad värld är kunskap kring användandet av digitala verktyg något som arbetsgivare förväntar sig att du ska kunna. Detta är något som du definitivt får lära dig hos oss. Utbildningen kommer även ge dig kunskap om entreprenörskap, eget företagande och arbetsrätt.

I yrkeslivet kommer kontakten och kommunikationen mellan människor vara central del av din vardag. Därför kommer du få utveckla din kommunikation med människor, för att kunna skapa hållbara affärs- och medarbetarrelationer på bästa sätt. Du kommer också få arbeta självständigt, kritiskt och konsekvent under utbildningen vilket ger dig större förtroende för initiativtagande och personlig utveckling på din framtida arbetsplats.

Inriktningen handel och service ger dig fördjupade kunskaper inom detaljhandel, service och marknadsföring. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice. Du har möjlighet att läsa till ämnen så programmet blir högskoleförberedande eller börja arbeta direkt efter examen.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

På NTI Gymnasiet Kronhusgatan ges du som elev möjligheten att inom programmets 2500 poäng tillgodogöra dig grundläggande behörighet till en högskola eller universitet.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

Läs mer NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Kronhus

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper, därför ska våra elever kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid! Vi...


Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Kronhus

Kronhusgatan 9
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Elias
(4)
Alla är trevliga och välkomnande. Bryr sig om pendlare med schema osv.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Säg hej till NTI-eleven Lykke!
NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer