Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Kronhus, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 224,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 224,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Är du intresserad av programmering, matematik och webbutveckling? Hos oss får du en modern utbildning där du lär dig aktuella programmeringsspråk och får texta den senaste tekniken. Du får också träna din kreativitet i vårt Makerspace. Vårt teknikprogram med inriktning informations- och medieteknik är Teknikcollege-certifierat. Det innebär en kvalitetssäkring med krav på branschnära samarbeten, ämnesöverskridande projekt och en kreativ arbetsmiljö. Med en lokal styrgrupp med representanter från näringsliv och högre utbildning utvecklar vi ständigt vårt program. Inom Teknikcollege kan du välja att utöka ditt program och få ett diplom som tillägg till ditt avgångsbetyg. Med någon av våra två fördjupningar har du ett försprång till högre utbildning och arbetsliv!

Fördjupning: Software

Vill du arbeta inom en starkt växande framtidsbransch? Då bör du välja vår fördjupning Software! Här läser du programmering och arbetar med webb- och mjukvaruutveckling, ofta ämnesintegrerat genom verklighetsnära IT-projekt. Vår fördjupning ger dig ett försprång till både jobb och högskolestudier inom IT. Genom dina individuella val skräddarsyr du din högskolebehörighet och öppnar upp vägar mot till exempel systemutvecklare, mjukvaruutvecklare eller programmerare.

Fördjupning: Engineering

Vill du bli en vass ingenjör som arbetar med att utveckla ny teknik? Vår fördjupning Engineering ger dig den bästa förberedelsen för att studera vidare. Här läser du avancerad matematik och fysik och får gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning med programmering. Vår spjutspetskurs i fysik (Fysik 3) ges i samarbete med Chalmers. Fördjupningen ger dig behörighet att söka till civilingenjörsprogrammet och vilken annan högskoleutbildning som helst inom teknikområdet.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Fortsatta studier

NTI Gymnasiets Teknikprogram ger dig möjlighet till särskild teknisk behörighet – något som gör det möjligt för dig att läsa vidare på teknisk högskola, var som helst i världen. Inom ditt individuella val i trean kan du även maximera ditt meritvärde och forma utbildningen så att du tillgodogör dig en specialkompetens inom just ditt område.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Kronhus
Kronhusgatan 9
411 05 Göteborg

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Gymnasiet Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper och våra elever ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!...

Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Arne Svensson
24 nov 2014
Sponsrad