Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

NTI Gymnasiet Kronhus, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 224,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 224,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev och en robot

TE: TEKNIKVETENSKAP

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap. Är du intresserad av teknik, matematik och naturvetenskap? Vårt teknikprogram med inriktning teknikvetenskap förbereder dig för fortsatta studier samtidigt som du får en spetskompetens inom teknik och bioteknik. Hos oss får du arbeta laborativt med den senaste tekniken och får utveckla din kreativitet i vårt Makerspace. Du kommer att få lära dig teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för modellering, simulering, styrning och reglering. I verklighetsnära projekt tränas du i projektledning, kommunikation, samarbete och problemlösning. Här utmanas du i innovativt tänkande och teknikutveckling för en hållbar framtid. Programmet ger en gedigen teknisk utbildning som ger dig stora valmöjligheter i framtiden.

Fördjupning: Biotech

Vill du arbeta med att utveckla ny teknik inom bioteknik eller andra framtidsbranscher? Med vår fördjupning biotech får du en teknikutbildning utöver det vanliga! Den ger dig fördjupade kunskaper i matematik, fysik och teknik samtidigt som du breddar dig med studier i biologi och bioteknik. Programmet ger en bred behörighet till högskolan där du kan välja att studera vidare till civilingenjör inom t.ex. bioteknik, medicinteknik och teknisk fysik.

Om programmet 

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Kronhus
Kronhusgatan 9
411 05 Göteborg

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Gymnasiet Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper och våra elever ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!...

Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus och visa alla program.

Sponsrad