Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 258,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 258,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Teknikvetenskap på Malung-Sälens gymnasieskola

Teknik, fysik, matematik och engelska? Låter det som intressanta ämnen? Då ska du välja inriktningen Teknikvetenskap på Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola. Utbildningen gör dig förberedd för fortsatta studier vid högskola eller universitet.

Välj inriktning Teknikvetenskap

Fördjupningskurserna på inriktningen Teknikvetenskap inkluderar fysik, matematik och engelska. Utbildningen lämpar sig särskilt bra för dig som vill läsa någon teknisk utbildning till civilingenjör efter gymnasiet.

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av att arbeta med tekniska lösningar. Här får du utveckla din förmåga att vara kreativ och att se samband mellan människa, teknik, samhälle och miljö.

Samarbete med näringslivet i Malung

Malung-Sälens gymnasieskola har ett nära samarbete med det lokala näringslivet, vilket innebär att Teknikprogrammets yrkeskurser utvecklas i diskussioner med arbetslivet. Tack vare detta samarbete får du på Teknikprogrammet en utbildning som möter verklighetens krav när du sedan ska studera vidare eller jobba efter gymnasiet. Som elev på Teknikprogrammet får du en egen arbetsplats med dator i ditt klassrum och dessutom ingår minst 15 veckors praktik (APL).

Efter Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Du blir högskolebehörig på programmet och kan därmed studera på högskola eller universitet efter gymnasiet. Efter att ha läst Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola finns goda chanser till jobb, särskilt om du väljer att studera vidare till högskoleingenjör. Du kan också studera vidare på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad