Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-04
2022-01-29

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Om utbildningen

Plugga teknik på Nacka gymnasium

Skaffa dig riktigt goda kunskaper och en ordentlig grund att stå på när du läser vidare på teknisk högskola!

Det kommer alltid att finnas behov av välutbildade människor med teknisk kunskap. Vi lär dig problemlösningsmetodik och utvecklar din handlingsförmåga, nyfikenhet och kreativitet. Målet med studierna är

att ge dig den kunskap och kompetens som krävs för att aktivt påverka framtidens tekniska utveckling.

Teknikprogrammet fokuserar också på hur människor med olika förutsättningar, förmågor och intressen förhåller sig till och påverkar teknik och teknisk utveckling.

För att du ska kunna använda dina tekniska kunskaper behöver du vara bra på att kommunicera i tal och skrift. Därför lägger utbildningen tyngd på din förmåga att analysera och tolka uppgifter, och att i skrift dokumentera tekniska tillämpningar.

Inriktning Teknikvetenskap

Det naturliga valet om du vill läsa vidare till civilingenjör. Du får fördjupade kunskaper i teknik, matematik och fysik. Du läser Matematik 4 och 5 och kan även välja Matematik specialisering. I Fysik 2 och Teknik 2 får du tillgång till modern teknisk utrustning och genomför många praktiska aktiviteter i form av experiment, laborationer och konstruktioner.

Du läser dessutom flera datakurser, som Programmering och CAD. I CAD-kurserna lär du dig att hantera och göra ritningar i 2-D och 3-D, i dataprogram som används inom teknisk konstruktion och arkitektur.

Genom att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser och tolka resultat utvecklar du din analytiska förmåga. Du övar också upp din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga – alla viktiga egenskaper i framtidens arbetsliv. I vissa kurser har vi utbyten och samarbete med företag och organisationer inom teknikområdet.

Efter gymnasiet

Programmet förbereder dig för livslångt lärande i arbetslivet, både i Sverige och internationellt. Vi tror att du tänker dig en framtid inom någon teknisk bransch. En naturlig fortsättning är någon typ av ingenjörsutbildning, men även för andra vidareutbildningar har utbildningen ett stort värde.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Måns Lindberg
Kul att skolan är så stor och har resurser. I tekniken håller vi på med att utveckla en egen produkt, för det får vi 2000kr/grupp. Innan höll vi på och byggde en framtidsstad, skolan har allt material och de har mycket material (cellplast/massa olika gräs/grus/sand/vatten/motorer/led lampor/fisketrådar/kartong/sprayfärger/slipmaskiner/borrar/......
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information