Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, matematik och fysik och vill vara med och påverka framtidens tekniska utveckling. Det finns ett växande behov av välutbildade människor med teknisk kunskap och programmet ger dig goda förutsättningar för vidare utbildning.

Inriktning Teknikvetenskap

För dig som vill läsa vidare till civilingenjör är teknikvetenskap det naturliga valet. Du får fördjupade kunskaper i teknik, matematik och fysik. Detta ger dig en ordentlig grund när du läser vidare på teknisk högskola.

“Det är en bra skola där lärarna tillgodoser den typ av lärande man behöver.” (Simon, elev)

Här läser du Matematik 4 och 5 och kan även välja Matematik specialisering, ett lämpligt förberedande val inför högre studier.

I fysik- och teknikkurserna får du använda modern teknisk utrustning och genomföra flera praktiska aktiviteter i form av experiment, laborationer och konstruktioner.

Teknik 2 präglas av att kombinera teori med många praktiska inslag. Bland annat kommer du att prova på att arbeta som utvecklingsingenjör. Under kursen bygger du till exempel självkörande bilar och vindkraftverk.

Du läser även datakurser, som Programmering och CAD där du lär dig att modellera produkter med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och produktutveckling i näringslivet. De prototyper du skapar kan du sedan skriva ut på 3D-skrivaren.

Programmet förbereder dig för livslångt lärande i arbetslivet, både i Sverige och internationellt. En naturlig fortsättning är en ingenjörsutbildning inom till exempel maskinteknik, farkostteknik eller teknisk fysik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad