Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka

Utbildningsinfo

Plugga teknik på Nacka gymnasium

Skaffa dig riktigt goda kunskaper och en ordentlig grund att stå på när du läser vidare på teknisk högskola!

Det kommer alltid att finnas behov av välutbildade människor med teknisk kunskap. Vi lär dig problemlösningsmetodik och utvecklar din handlingsförmåga, nyfikenhet och kreativitet. Målet med studierna är

att ge dig den kunskap och kompetens som krävs för att aktivt påverka framtidens tekniska utveckling.

Teknikprogrammet fokuserar också på hur människor med olika förutsättningar, förmågor och intressen förhåller sig till och påverkar teknik och teknisk utveckling.

För att du ska kunna använda dina tekniska kunskaper behöver du vara bra på att kommunicera i tal och skrift. Därför lägger utbildningen tyngd på din förmåga att analysera och tolka uppgifter, och att i skrift dokumentera tekniska tillämpningar.

Inriktning Teknikvetenskap

Det naturliga valet om du vill läsa vidare till civilingenjör. Du får fördjupade kunskaper i teknik, matematik och fysik. Du läser Matematik 4 och 5 och kan även välja Matematik specialisering. I Fysik 2 och Teknik 2 får du tillgång till modern teknisk utrustning och genomför många praktiska aktiviteter i form av experiment, laborationer och konstruktioner.

Du läser dessutom flera datakurser, som Programmering och CAD. I CAD-kurserna lär du dig att hantera och göra ritningar i 2-D och 3-D, i dataprogram som används inom teknisk konstruktion och arkitektur.

Genom att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser och tolka resultat utvecklar du din analytiska förmåga. Du övar också upp din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga – alla viktiga egenskaper i framtidens arbetsliv. I vissa kurser har vi utbyten och samarbete med företag och organisationer inom teknikområdet.

Efter gymnasiet

Programmet förbereder dig för livslångt lärande i arbetslivet, både i Sverige och internationellt. Vi tror att du tänker dig en framtid inom någon teknisk bransch. En naturlig fortsättning är någon typ av ingenjörsutbildning, men även för andra vidareutbildningar har utbildningen ett stort värde.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är högskoleförberedande.

Reportage

Tjejer & teknik: Emma Nord

Tjejer & teknik: Emma Nord

Läs mer här! Nacka gymnasium

"Det var så kul, det kändes verkligt. Att vi får göra riktiga projekt. Att det som vi gör spelar roll och att det är detta vi kommer göra i framtiden"


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Skolan har 19 utbildningar och ett omfattande internationellt kontaktnät som tar dig ut i världen på språkutbyte, studieresor och internationella projekt. På NA och SA Utland läser du en termin vid en engelsk gymnasieskola utan att din studietid förlängs. - Internationell ekonomi...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Tjejer & teknik: Emma Nord
Nacka gymnasium

"Det var så kul, det kändes verkligt. Att vi får göra riktiga projekt. Att det som vi gör spelar roll och att det är detta vi kommer göra i framtiden"

Läs mer här!