Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Bromma Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 232,5
    (medelvärde: 275,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Teknikvetenskap på Bromma gymnasium

Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap på Bromma gymnasium

Har du ett intresse för teknik? Bromma gymnasium erbjuder en utbildning som ger dig redskap och teknisk kompetens för att vara med och forma framtiden.

Du får undervisning av engagerade lärare som samarbetar kring helheten och som sätter din utbildning i centrum. Några självklara inslag i utbildningen är studiebesök, föreläsare och regelbundna kontakter med yrkesverksamma personer utanför skolans värld.

Teknikprogrammet förbereder dig för högre studier. Oavsett vilken inriktning du väljer på programmet kommer du på Bromma gymnasium att få alla de formella förkunskaper som civilingenjörsutbildningarna i Sverige och utomlands kräver.

Det är ett fint arbetsklimat på programmet och Teknikprogrammet har skolans mest nöjda elever. Här värdesätts ansvar och ömsesidig respekt.

För några år sedan fick Bromma gymnasiums teknikprogram utmärkelsen ”Årets teknikutbildning” från Teknikföretagen, vilket är en organisation som representerar mer än 3 200 teknikföretag.

Inriktningar på Teknikprogrammet

Som elev på Teknikprogrammet kan du välja två olika utbildningar: Teknikvetenskap och Design och produktutveckling. Läs mer om inriktning Teknikvetenskap här nedanför.

Inriktning Teknikvetenskap

Inriktningen ger dig en stark teknisk utbildning som leder raka vägen till civilingenjörsstudier. Du får mycket goda förkunskaper i matematik, fysik och engelska men även konstruktion, mekanik och hållfasthetslära. 

Bromma gymnasium samarbetar med KTH och bjuder in föreläsare från näringslivet. Utöver det ordnar skolan också många intressanta studiebesök.

Utbildningen ger dig även full behörighet för att läsa ett fjärde år på teknikprogrammet för att få titeln Gymnasieingenjör.

NOTERA ATT det, av schematekniska skäl, inte är möjligt att välja en nationell idrottsutbildning (NIU) om du läser på teknikprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bromma Gymnasium

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...


Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bromma Gymnasium

Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

 Visa telefonnummer
brommagymnasium.stockholm.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Bromma Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information