Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle

Schillerska gymnasiet erbjuder Naturvetenskapsprogrammet som är ett högskoleförberedande program. Du kan välja att läsa med inriktning Naturvetenskap och samhälle eller Naturvetenskap. Efter att du har läst klart programmet ska du ha kunskaper för högskolestudier inom främst områdena naturvetenskap, matematik och teknik men också inom andra områden.

Naturvetenskapsprogrammet ska utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, fysikaliska fenomen, livets villkor och skeenden och kemiska processer. Inom fysik, kemi och biologi beskrivs omvärlden i modeller som utvecklas i samspel mellan experiment och teori. Utbildningen är också menad att utveckla dina kunskaper om matematik.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle är för dig som är intresserad av miljöfrågor, samhällsstrukturer, lagstiftning och demokratiska frågor.

Inriktningen samhälle har en tvärvetenskaplig karaktär för dig som är intresserad av till exempel miljöfrågor, samhällsstrukturer, lagstiftning och demokratiska frågor. Inriktningen ger dig förutom grundläggande behörighet även särskild behörighet till högskoleutbildning inom till exempel arkitektur, naturresurser, undervisningsämnen i naturkunskap och teknik på grundskolan. Du kan fördjupa dig genom Schillerskas stora utbud av kurser i Individuella val.

Inriktningskurserna är Geografi och Samhällskunskap 2, samt ett val: Biologi 2, Fysik 2 eller Kemi 2.

Planera för ett hållbart samhälle

Vill du vara delaktig i att planera morgondagens hållbara samhälle? Som elev på Schillerska gymnasiet får du byggstenarna som ger dig det finstilta i planeringen av ett samhälle.

Vid frågor kontakta programsamordnare Cornelis Sundlöf cornelis.sundlof@educ.goteborg.se 0722-42 96 98

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad