Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Polhemsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 370 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 282,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 370 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 282,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som labbar

Läs Naturvetenskap och samhälle på Polhemsgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet ger en bred och stabil grund inför universitets- och högskolestudier. Du kan läsa vidare inom naturvetenskap, matematik, teknik och i princip alla andra områden.

Om du tycker att det är spännande med naturvetenskap och vill veta mer om hur allt i världen är uppbyggt så är Naturvetenskapsprogrammet rätt för dig. Här får du lära dig att tänka kritiskt och att föra logiska resonemang. Du kommer få arbeta med flera olika metoder för att lösa problem och göra vetenskapliga iakttagelser.

Vill du studera vidare till exempelvis läkare, veterinär, ingenjör eller forskare så är naturvetenskapsprogrammet på Polhemsgymnasiet rätt. För dig som inte riktigt vet vad du vill jobba med i framtiden, men har ett naturvetenskapligt intresse, ger utbildningen dig en bred bas inför vidare studier.

Under utbildningen får du möta arbetsmiljöer där naturvetare är verksamma, både i Sverige och utomlands. I årskurs 1 besöker vi till exempel GUs och Chalmers forskningsstation Tjärnö Marina laboratorium. Där får du träffa riktiga forskare och se hur de arbetar med att studera miljöpåverkan på plats.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen ger fördjupade kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Du får till exempel läsa kursen Människa, miljö och hållbart samhällsbyggande. Under år två gifter vi successivt ihop det vetenskapliga med det naturnära. Vi utforskar samspelet mellan människa och natur och ger plats för friluftsliv och upplevelseidrott.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Polhemsgymnasiet
Diagonalen 4
417 56 Göteborg

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett....

Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad