Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 291,4) * statistik från 2022

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskap och samhälle ÖsterportgymnasietNaturvetenskap & samhälle på Ystad Gymnasium

På naturvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur hela vår värld byggs upp. Du får lära dig om biologiska och kemiska processer i naturen samt hur fysikens och matematikens lagar ligger till grund för dessa. Här får du lära dig de naturvetenskapliga arbetsmetoderna från grunden. Mycket av dina studier kommer att bygga på laborationer, fältstudier och experiment. Matematikens betydelse för samtliga naturvetenskapliga ämnen är stor och genomsyrar programmet.

Programmet ger dig störst valmöjligheter till fortsatta studier på högskola och universitet. Inriktningen mot naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom de naturvetenskapliga ämnena. Inriktningen mot naturvetenskap och samhälle ger dig en tvärvetenskaplig grund där du studerar naturvetenskapen utifrån samhällsvetenskapliga perspektiv. Båda inriktningarna ger dig en bred förståelse för vetenskapens roll i samhällsutvecklingen och för de framtida utmaningar mänskligheten står inför.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 7 recensioner.

Anonym

Lärarna gör tydligt skillnad på elever. Lektioner är inte strukturerade eller ha något sammanhang. Dåliga förklaringar som svävar bort från ämnena vi ska lära oss. Åker du med Skånetrafiken får du ogiltig frånvaro även fast du kommer 1 min försent. Annars är skolan stor och luftig och god mat även fast scheman på matsals kön är kaous.

Ystad Gymnasium Kommentar:
Hej! Det är väldigt tråkigt att du upplevt det så här på ditt program. Vi vill uppmana dig att diskutera detta med din rektor så att vi tillsammans kan förbättra.

med vänliga hälsningar Ystad Gymnasium
Jonatan

Helt klart den bästa gymnasieskolan, ångrar inte ett dugg att jag valde just Ystad. Är egentligen ifrån Lund, men jag har hörde så bra om skolan så jag valde Ystad. (Ps det serveras väldigt god skolmat).

Julia Stanley

Bra lärare, bra ämnen, bra genomgångar. Lärt mig mycket under dessa åren och känner mig redo inför högskola.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information