Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 210 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 300,0
    (medelvärde: 327,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-14
2021-01-20

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap & samhälle

Om utbildningen

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET, (NANAS) på ProCivitas i Helsingborg

Undrar du hur man löser ett brott med DNA-teknik? Vill du veta om klimathotet är en sanning eller myt? Vill du gå en bred utbildning som öppnar många vägar till intressanta utbildningar och yrken? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Du kommer att studera allt ifrån genetik och astronomi, till logisk problemlösning och kunskap om företag.

Att studera naturvetenskap är spännande och intressant när man får se, känna, höra och uppleva sambanden i naturen. Du kommer därför att få laborera mycket i våra moderna och välutrustade laborationslokaler. I den valbara CSI-kursen (Naturvetenskaplig specialisering) kommer du att använda och lära dig förstå många av de tekniker som används för att lösa brott av olika slag. Du som naturvetare har även möjlighet att inom ramen för Ung Företagsamhet -UF utveckla din entreprenörsanda och drivkraft – egenskaper som är en viktig del av ProCivitas profil.

Vid flera tillfällen under dina tre gymnasieår kommer du att få skapa egna projekt i samarbete med företag eller forskare. I dessa projekt arbetar du med aktuella ämnen som exempelvis miljö, energi och innovationer.

Specifikt för inriktningen NANAS

Det som skiljer inriktningen Naturvetenskap & samhälle från Naturvetenskap, inriktning natur är att du som går NANAS fördjupar dig i kurserna Geografi 1 och Samhällskunskap 2.

Miljön

På ProCivitas studerar du i en miljö präglad av nyfikenhet, kreativitet och nytänkande. Som en del av din utbildning kommer du därför att besöka universitet, forskningsstationer och företag som ger dina studier en stark verklighetsförankring.

Mål för gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för högskolestudier inom i första hand det naturvetenskapliga eller matematiska området. Det ska utföras på ett sådant sätt att eleven formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete som utgår från centrala kunskapsområden inom programmet. Gymnasiearbetet ska redovisas i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska. Eleven ska presentera och diskutera sitt arbete muntligt samt ge respons på andra gymnasiearbeten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som ProCivitas privata gymnasium Helsingborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Ung kille sitter på en bänk och ler mot kameran

"Det finns ett klimat på skolan som gynnar studierna"

Läs mer ProCivitas Helsingborg

Eleven Adam går andra året på ProCivitas i Helsingborg. Här berättar han mer om sina upplevelser av skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg

ProCivitas privata gymnasium i Helsingborg

ProCivitas i Helsingborg har en ambition om att bli Sveriges bästa gymnasieskola. I ProCivitas värld äger du drömmen och skolan medlen som hjälper dig att uppfylla den. På ProCivitas Helsingborg finner du alla möjliga typer av elever. Vissa elever har...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Helsingborg

Södra Storgatan 11-13
252 23 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från ProCivitas privata gymnasium Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Det finns ett klimat på skolan ...

Eleven Adam går andra året på ProCivitas i Helsingborg. Här berättar han mer om sina upplevelser av skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: