Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: cirka 100 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 260,0
    (medelvärde: 295,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-15
2020-11-25
2021-01-19

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

På Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap eller Naturvetenskap & samhälle. Här får du en spännande gymnasieutbildning samtidigt som du blir väl förberedd för fortsatta studier. Du kan dessutom välja att läsa mängder av intressanta fördjupningskurser, som till exempel kriminalteknik eller astrofysik.

Läs en verklighetsanknuten utbildning

Skolan har ett väl fungerande samarbete med Mittuniversitet för att säkerställa att utbildningen är i linje med vad som krävs för studier på högre nivåer och för att dina gymnasiestudier ska bli mer utmanande och spännande.

Inriktningen Naturvetenskap & samhälle

För dig som väljer inriktningen Naturvetenskap och samhälle ingår det färre kurser inom de naturvetenskapliga ämnena och av matematik, men istället mer kurser inom samhällskunskap och geografi.

För att du ska kunna välja att specialisera dig ännu mer erbjuder Klara Teoretiska Gymnasium även två olika programfördjupningar:

Natur där du läser Naturvetenskaplig specialisering och ännu mer Matematik

Global hållbarhet som är en profil för dig som vill lära dig mer om hur vår värld kan bli mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. I fördjupningen läser du kurser som Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Reportage

"På Klara kan jag vara mig själv"

"På Klara kan jag vara mig själv"

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

– Jag valde Naturprogrammet för att jag ville läsa en bred utbildning och ha många valmöjligheter i framtiden. Jag läser mitt andra år nu och jag trivs jättebra, säger Elin.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall - mitt i stan med engagerade lärare!

Klara Teoretiska Gymnasium (tidigare Mikael Elias Gymnasium) i Sundsvall är en liten och personlig gymnasieskola som ligger centralt med det mesta inom räckhåll. Skolan befinner sig i navet av Sundsvall, vilket också gör att det är enkelt att ta sig...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Bankgatan 16
852 31 Sundsvall

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"På Klara kan jag vara mig själv"
Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

– Jag valde Naturprogrammet för att jag ville läsa en bred utbildning och ha många valmöjligheter i framtiden. Jag läser mitt andra år nu och jag trivs jättebra, säger Elin.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: