Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 230 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 290,0
    (medelvärde: 316,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2020-11-25
2021-01-14

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Inriktning Naturvetenskap och samhälle på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Du som väljer att gå Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan kan vara säker på två saker: dels att du blir väl förberedd för vidare studier, och dels att du får en riktigt spännande utbildning. Här finns det också möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser som exempelvis astrofysik eller kriminalteknik.

Nära samarbete med högskolor och universitet

Dessutom har alla Klara Teoretiska Gymnasiums skolor ett väl fungerande samarbete med ortens högskolor/universitet för att säkerställa att vår utbildning ligger i linje med vad som krävs på högre nivåer och för att göra gymnasiestudierna mer utmanande och spännande.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Vid Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan kan du välja mellan inriktningarna Naturvetenskap och samhälle eller Naturvetenskap. På inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du samhällskunskap och geografi samt väljer en av fortsättningskurserna i fysik, kemi eller biologi.

Välj programfördjupning

Du kan välja mellan två programfördjupningar:

  • Natur: där du läser naturvetenskaplig specialisering och matematik (samt Bi2/Ke2Fy2 inom inriktningen)
  • Global hållbarhet: här läser du hållbar utveckling, internationella relationer och politik. Profilen passar dig som vill få kunskap om hur vi kan jobba för att göra vår värld mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan (tidigare Mikael Elias Gymnasium) är en skola med lärande i fokus. Skolan kännetecknas av utveckling, engagemang och förnyelse för både dig som elev och för lärarna. En sammanhållande drivkraft och tanke hos både skolledning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: