Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: 28 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 200
    (medelvärde: 294) * statistik från 2017
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på Falufri

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle på Falu Frigymnasium förbereder dig för vidare studier efter gymnasiet. På inriktning Naturvetenskap och samhälle får du full behörighet till unviersitet och högskolor. På Falufri kallar man det mer än bara behörighet. Med skolans pedagogik och arbetssätt blir du förberedd för universitetsstudier!

På inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du fortsättningskurser inom naturvetenskap, geografi och samhällskunskap. 

Få kunskap genom att uppleva på Falu Frigymnasium

När du går på Naturvetenskapsprogrammet får du ytterligare en dimension som är viktig för ditt lärande genom att du får uppleva naturvetenskap ”på riktigt”. Under din utbildning arbetar du med problemlösning och varierade laborationer. Du utvecklar ditt vetenskapliga arbetssätt samt får fördjupade kunskaper inom olika ämnen och arbetsmetoder. Som elev på Naturvetenskapsprogrammet får du även göra en rad olika aktiviteter för att uppleva kunskap. Till exempel:

  • Vardagskemi i köket, hemmiljö
  • Forskare för en vecka, Vassbo, Högskolan Dalarna
  • Mät puls och kraft i Insane, biologi och fysik, på Gröna Lund
  • Observation av kärnkraft, Forsmarks kärnkraftverk
  • Universitetsstudent för en dag, Ångströmslaboratoriet, Uppsala Universitet

På Falufri får ni laborera i öppna projekt, efter färdiga mallar, både med och utan avancerad utrustning. Dessa laborationer sker på skolan, på högskolan, i hemmet, i fält och ute i världen.Skolan kallar det för laborationsmångfald.

Den gröna tråden (DGT)

På Naturvetenskapsprogrammet på Falu Frigymnasium genomsyras alla aktiviteter av ett förhållningssätt kallat "Den Gröna Tråden". Skolan genomför teman, jobbar i projekt och färgar ert dagliga arbete med tonvikt på hållbar global utveckling från ett naturvetenskapligt perspektiv. För tillfället är fokus på Borneo. Verksamheten genomsyras av ett hållbarhetsperspektiv.

Internationella utbyten

Det finns många möjligheter för dig som läser Naturvetenskapsprogrammet till nationella utbyten. Skolan samarbetar med många internationella universitet och organisationer. Till exempel pågår just nu ett naturvetenskapligt projekt i Borneo.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Som boende i samma kommun som Falu Frigymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Falu Fri
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.