Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 235,0
    (medelvärde: 285,3) * statistik från 2021
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på Falufri

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle på Falu Frigymnasium förbereder dig för vidare studier efter gymnasiet. På inriktning Naturvetenskap och samhälle får du full behörighet till unviersitet och högskolor. På Falufri kallar man det mer än bara behörighet. Med skolans pedagogik och arbetssätt blir du förberedd för universitetsstudier!

På inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du fortsättningskurser inom naturvetenskap, geografi och samhällskunskap. 

Få kunskap genom att uppleva på Falu Frigymnasium

När du går på Naturvetenskapsprogrammet får du ytterligare en dimension som är viktig för ditt lärande genom att du får uppleva naturvetenskap ”på riktigt”. Under din utbildning arbetar du med problemlösning och varierade laborationer. Du utvecklar ditt vetenskapliga arbetssätt samt får fördjupade kunskaper inom olika ämnen och arbetsmetoder. Som elev på Naturvetenskapsprogrammet får du även göra en rad olika aktiviteter för att uppleva kunskap. Till exempel:

  • Vardagskemi i köket, hemmiljö
  • Forskare för en vecka, Vassbo, Högskolan Dalarna
  • Mät puls och kraft i Insane, biologi och fysik, på Gröna Lund
  • Observation av kärnkraft, Forsmarks kärnkraftverk
  • Universitetsstudent för en dag, Ångströmslaboratoriet, Uppsala Universitet

På Falufri får ni laborera i öppna projekt, efter färdiga mallar, både med och utan avancerad utrustning. Dessa laborationer sker på skolan, på högskolan, i hemmet, i fält och ute i världen.Skolan kallar det för laborationsmångfald.

Den gröna tråden (DGT)

På Naturvetenskapsprogrammet på Falu Frigymnasium genomsyras alla aktiviteter av ett förhållningssätt kallat "Den Gröna Tråden". Skolan genomför teman, jobbar i projekt och färgar ert dagliga arbete med tonvikt på hållbar global utveckling från ett naturvetenskapligt perspektiv. För tillfället är fokus på Borneo. Verksamheten genomsyras av ett hållbarhetsperspektiv.

Internationella utbyten

Det finns många möjligheter för dig som läser Naturvetenskapsprogrammet till nationella utbyten. Skolan samarbetar med många internationella universitet och organisationer. Till exempel pågår just nu ett naturvetenskapligt projekt i Borneo.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

...
Många olika (och mysiga) studieytor att plugga på, god mat & engagerade lärare som bryr sig om ämnet och tar stor hänsyn till enskilda elevers behov. Som elev har man stora möjligheter att påverka både sin undervisning och skolan i allmänhet, och det känns som lärarna verkligen lyssnar på en.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle från Falu Frigymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag har en fråga
Jag vill veta när ni har Öppet Hus och besöksdagar för elever
Jag vill ha mer information om programmet och skolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information