Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Angeredsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 222,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 222,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Om du vill läsa naturvetenskapligt program i en modern miljö med spännande samarbetspartners så ska du läsa på Angeredsgymnasiet. På naturvetenskapligt program får du genom experiment, fältstudier och laborationer lära dig om naturen och hur den är uppbyggd.

Vi samarbetar med universitet och andra aktörer för att du ska få möjlighet att genomföra delar av dina studier i en akademisk miljö. Med datorer i undervisningen, utbildade lärare och laborationer på Göteborgs universitet och Chalmers sporrar vi dig till att nå dina mål. 


Förbereder dig för vidare studier

På Naturvetenskapligt program får du genom biologi och kemistudier titta närmare på naturens minsta byggstenar och hur livet hänger ihop och utvecklas. Genom matematik och fysikstudier ges du verktyg att se hur världen hänger ihop. Naturvetenskapligt program förbereder dig för vidare studier som bland annat civilingenjör, läkare, farmaceut, tandläkare, biolog och en massa andra spännande utbildningar. 

På naturvetenskapsprogrammet samarbetar vi med naturvetare vid Göteborgs universitet samt en rad andra institutioner och företag för att ge dig en utbildning så nära verkligheten som möjligt. Det ger dig förstås både en bättre utbildning och ett värdefullt kontaktnät att ta med ut i livet.

Två inriktningar 

På vår skola väljer du mellan de båda inriktningarna Narturvetenskap (som innehåller fördjupade kurser inom biologi, matematik, fysik och kemi) eller Naturvetenskap och samhälle (som istället erbjuder samhällskunskap och geografi).

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Angeredsgymnasiet
Grepgatan 9
424 22 Angered

Angeredsgymnasiet i Göteborg

Angeredsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Göteborg. Här läser idag drygt 1000 elever. Angeredsgymnasiet har fina lokaler med tillgång till både skolrestaurang och en stor sporthall i anslutning till Angereds centrum. Vad som utmärker Angeredsgymnasiet är att skolans elever får...

Läs mer om Angeredsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad