Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Läs Naturvetenskap och samhälle på Birger Sjöberggymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är en frågvis person och som är nyfiken på naturvetenskap. Vill du få svar på dina frågor och lära dig mer om hur allt hänger ihop? Gillar du matematik, är engagerad, motiverad och vill gå en bred utbildning i gymnasiet som gör att du får många valmöjligheter? Då ska du välja Naturvetenskapsprogrammet! Programmet ger dig stora möjligheter inför framtiden, eftersom du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar.

Innehåll på Naturvetenskapsprogrammet

Fokus under din utbildning är på hur omvärlden fungerar. På Naturvetenskapsprogrammet utvecklar du din matematiska förmåga och lär dig argumentera och väva samman naturvetenskapliga och humanistiska perspektiv. Ämnen som fysik, kemi, biologi och matematik är självklara delar av din utbildning. Lika viktiga är också de kurser du läser i religionskunskap, historia, samhällskunskap, svenska och andra språk, såväl som idrott och hälsa.

Laborationer, experiment och problemlösning

Du arbetar med toppmodern labbutrustning som gör laborationerna relevanta och spännande. I din undervisning får du teoretiska studier kombinerat med praktiskt arbete, på så sätt får du experimentera, undersöka och lösa problem. Du lär dig också att se på tillvaron ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och förutom specifika ämneskunskaper får du även upptäcka samband som hjälper dig att förstå helheten.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

På den här inriktningen får du en bredare utbildning med fördjupning inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.