Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 256,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 256,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Läs Naturvetenskap och samhälle på Birger Sjöberggymnasiet

Är du nyfiken på naturvetenskap? Vill du få svar på dina frågor och lära dig mer om hur allt hänger ihop? Vill du ha en bred utbildning med många valmöjligheter? Då är Naturvetenskapsprogrammet rätt program för dig.

Med en examen från naturvetenskapsprogrammet är dina möjligheter stora eftersom du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar.

Utbildningens fokus ligger på hur omvärlden fungerar. Du får utveckla din matematiska förmåga och lära dig argumentera och väva samman humanistiska och naturvetenskapliga perspektiv. Ämnen som matematik, fysik, kemi och biologi, är självklara, men lika viktigt är kurser i historia, samhällskunskap, religionskunskap, svenska och andra språk, samt idrott och hälsa.

Här har vi modern labbutrustning som gör laborationerna relevanta och spännande. I undervisningen kombinerar vi teoretiska studier med praktiskt arbete. Det innebär att du får experimentera, undersöka och lösa problem. Du lär dig att se på tillvaron ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och får inte bara ämneskunskaper utan upptäcker också samband som hjälper dig att förstå helheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Med en examen från Naturvetenskapsprogrammet är dina möjligheter till vidare studier på universitet eller högskolor i stort sett obegränsade. Du har behörighet till de flesta högskoleprogram och utbildningar.

Om du vill fortsätta på den naturvetenskapliga banan blir många veterinär, läkare, tandläkare, sjukgymnast, biolog, apotekare, journalist, ingenjör, arkitekt, forskare eller astronaut.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad