Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Kitas Gymnasium
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 32 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 306,4
Lägsta: 235

Utbildningsinfo

Naturvetenskap  och samhälle på Kitas GymnasiumNaturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle på Kitas

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle på Kitas Gymnasium är ett program som ger dig mängder av valmöjligheter efter gymnasiet.

Efter att du har gått Naturvetenskapsprogrammet på Kitas Gymnasium har du möjlighet att söka till en mängd olika högskole- och universitetsutbildningar. Du får också den typ av särskild behörighet på utbildningen som behövs för att kunna söka till utbildningar till exempelvis läkare, veterinär och civilingenjör.

Teori blandat med laborationer

Du som elev får undervisning både genom teori från läroböcker och genom praktiska laborationer. Laborationer i fysik, kemi och biologi genomförs i det moderna labb som finns på Kitas. Inom ditt individuella val kan du också välja att fördjupa dig inom ett ämne som du tycker är extra intressant.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

För dig som väljer inriktning Naturvetenskap och samhälle ingår kurserna Biologi 2, Kemi 2 eller Fysik 2 samt Filosofi 1, Geografi 1, Moderna språk, Psykologi 1 samt Samhällskunskap 2.

Programmet ges på:

- Kitas Gymnasium, Magasingatan 3

- Kitas Natur, Stora Badhusgatan 16

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till Naturvetenskapsprogrammet krävs det att du har godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik, kemi, fysik, biologi och minst sex andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Som boende i samma kommun som Kitas Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kitas Gymnasium

Kitas-Gymnasium-Göteborg

Kitas Gymnasium i Göteborg

Kitas Gymnasium är en gymnasieskola i centrala Göteborg som erbjuder en kreativ studiemiljö för dig som vill satsa, både på studierna och ditt specialämne. Exempelvis finns det många idrottare på skolan, då Kitas har ett schemaupplägg som underlättar för detta....


Läs mer om Kitas Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kitas Gymnasium

Magasinsgatan 3
411 18 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.kitas.se