Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Sjölins Gymnasium Nacka
Programinformation
Nacka, Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskap-och-samhälle-Sjölins-gymnasium-NackaNaturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle är en högskoleförberedande utbildning som passar dig som vill veta mer om naturvetenskap och matematik.

Programmets innehåll

När du läser Naturvetenskapsprogrammet får du kunskap om livets villkor och de sammanhang som finns i naturen. Det är ett högskoleförberedande program som gör dig förberedd för fortsatta studier inom ämnen som naturvetenskap och matematik. När du har läst Naturvetenskapsprogrammet har du fått en bred utbildning som ger dig valfrihet att studera inom en mängd olika områden. Sjölins Gymnasium Nacka ger dig möjlighet att läsa kurser i matematik och engelska på en avancerad nivå som ger extra meritpoäng inför din högskole- och universitetsansökan. Efter utbildningen är du kvalificerad att studera vidare vid en ingenjörsutbildning på KTH i Stockholm eller plugga ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.

Utbildningen bidrar till din personliga utveckling

Lärarna på Sjölins Gymnasium har mycket erfarenhet och goda kunskaper inom naturvetenskapsområdet och de har därför kännedom om vad som krävs av dig i framtiden som naturvetare. På skolan arbetar man med handledning, att du får nära kontakt med dina lärare och att du får en individuell utvecklingsplan för att du ska kunna utvecklas som person på bästa sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

På Sjölins gymnasium får du engagerade lärare, tydlig struktur och arbeta med case-metodik. Skolans mål är att du som elev ska växa som individ, nå bortom dina studiemål och trivas med dig själv. Pedagogiken är verklighetsbaserad och lektionerna en kombination av traditionell lärarledd undervisning och olika case. Välkommen till Sjölins i höst!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Som boende i samma kommun som Sjölins Gymnasium Nacka söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins Gymnasium Nacka

På Sjölins gymnasium Nacka kan du läsa Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Gymnasieskolan ligger i Sickla och det tar bara några minuter att ta sig dit från Slussen, Värmdö, Tyresö och Södra Stockholm med buss eller tvärbana. Skolan ligger i ett...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Nacka och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins Gymnasium Nacka

Experimentgatan 7
131 54 Nacka

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle från Sjölins Gymnasium Nacka, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hannes & Alexandra läser natur p...
Sjölins Gymnasium Nacka

Hannes Risberg och Alexandra Nilsson går båda natur på Sjölins Gymnasium Nacka. De är nöjda med skolan, programmet och arbetssättet.
- Vi jobbar i case och det passar mig perfekt. Fler ämnen integreras i en uppgift och undervisningen känns mer lärorik och mycket roligare. Vi elever har ganska stort inflytande och kan ofta påverka hur vi ska examineras, säger Hannes.

Läs mer