Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 232,0) * statistik från 2019/20
Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Läsa samhällsvetenskapsprogrammet på S:t Eriks Gymnasium

Inriktning samhällsvetenskap
Är du engagerad i vad som händer i din omvärld? Vill du förstå hur samhället fungerar och hur du kan vara med och påverka samhällsutvecklingen? Har du tankar på att vidareutbilda dig på universitet eller högskola? Då är samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap på S:t Eriks gymnasium något för dig.

Samhällsprogrammet syftar till att skapa en fördjupad förståelse för samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt. Under din utbildning kommer du att utveckla din samarbetsförmåga, kreativitet och självständighet. Du kommer även att utveckla din förmåga att se möjligheter, ta initiativ och omsätta idéer i praktisk handling.

Fördjupningskurser på S:t Eriks gymnasium
I åk2 erbjuder vi programfördjupningskursen Journalistik 1 för att ge ökad kunskap kring det medielandskap som tar en allt viktigare roll i våra samhällsbyggen världen över. I åk3 kommer vi även att ge kursen Naturkunskap 2 för att öka behörigheten till flera eftergymnasiala utbildningar. Att vi har ett flertal av Sveriges viktigaste kulturinstitutioner på kort avstånd, kommer vi att utnyttja under alla tre åren, men kanske framför allt under tredje året, där vi ger programfördjupningskursen Humanistisk- och samhällsvetenskaplig fördjupning.

Efter samhällsvetenskapsprogrammet på S:t Eriks gymnasium
Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Inriktningen på S:t Eriks gör det extra lämpligt för dig, om du efter din examen har tankar på högskole- eller universitetsstudier. Du kan söka dig vidare inom ett brett samhällsvetenskapligt område, exempelvis statsvetenskap, samhällsplanering, juridik, ekonomi, historia, sociologi eller journalistik. Dessutom kan du söka bl.a. sjuksköterskeutbildning eller till polishögskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet , Samhällsvetenskap från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: