Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-5 av 5 träffar

Studera på ett flyggymnasium

Plugga till pilot på gymnasiet!

Läs flygteknik på gymnasiet! 

Om du vill läsa en gymnasieutbildning som har med flyg och helikopter att göra kan du bland annat läsa flygteknik om du väljer fordons- och transportprogrammet (FT).

Under gymnasieutbildningen läser du både kärnämnen och andra ämnen som rör flyg och helikoptrar. Du kommer under din gymnasieutbildning att skaffa dig mycket goda tekniska kunskaper inom bland annat datateknik. Du kommer även att läsa kurser inom el, flygelektronik och olika flyginstrument.

Vill du läsa vidare inom ämnen som rör flyg och helikopter efter din gymnasieutbildning finns många valmöjligheter för detta. Har du rätt kvalifikationer och krav som krävs kan du exempelvis läsa till pilot.

Det finns två olika inriktingar om du vill läsa flygteknik på gymnasiet, flygplan och helikopter. 

Flygplan eller helikopter

Om du  väljer inriktningen flygplan får du lära dig om underhåll och reparation av flygplan, både med gasturbinmotor och kolvmotor. » Hitta alla gymnasieutbildningar som erbjuder studier inom flyg

Jämför dina favoriter
Reportage
Tjejer & teknik: Maja Pålsson
Flygteknikcenter Ljungbyhed

Vi på gymnasium.se vill med vår artikelserie Tjejer & Teknik inspirera unga tjejer att plugga en teknisk linje. I den här delen av tjejer & teknik har vi träffat Maja som läser flygteknikutbildningen på en internatskola.

Läs mer
Malin Wingblad gör flighten säker
Flygteknik Technical Training

Löftet om jobb och ett tryggt arbetsliv gjorde att Malin Wingblad valde flygteknikerprogrammet. Hon vill inspirera fler, särskilt tjejer, att välja samma spännande yrke.

Läs mer
Utbildning i hetluften

Flygteknikcenter Ljungbyhed är en skola som utbildar framtida mekaniker och tekniker. 

– Eleverna läser de vanliga gymnasieämnena men utöver det läser de också flygämnen. En dag i veckan praktiserar de sina teoretiska kunskaper i hangaren som finns i anslutning till skolan, berättar Ulf Axelsson, tekniskt ansvarig för utbildningen.

Läs mer
Alla känner alla och det är bra ...

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information