Flygteknikutbildning

Flygteknikprogrammet

Edströmska Gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Elev flygteknik

Flygteknikprogrammet på Edströmska i Västerås

Det här är utbildningen för dig som är intresserad av kombinationen teknik och flygplan. Här varvar du både praktik och teori. Du behöver ha goda kunskaper i engelska eftersom många manualer är internationella och arbetsmarknaden är global. Efter gymnasiet har du stora valmöjligheter och chanser till jobb inom många branscher som kräver tekniskt kunnande.

Att arbeta i flygbranschen ställer stora krav på kompetens och yrkesskicklighet. På Edströmska får du lära dig att använda beprövad teknik och hantera flygmaterial. Du får även kunskaper om vad som krävs för att arbeta i flygplansmiljön och du lär dig dokumentera ditt utförda arbete. Det är något som är en del av en flygmekanikers vardag när du börjar arbeta. Hos oss får du också viktig erfarenhet av att arbeta i team och ta eget ansvar. I flygbranschen blir du aldrig färdiglärd vilket gör att du senare i livet har många spännande områden som du kan specialisera dig inom.

Programmet är riksrekryterande så du läser med elever från olika delar av Sverige. Du får kunskaper i bland annat ellära, teknik, flygteknisk psykologi och flygbranschens regler och rutiner. Du har även möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Både innehåll och utformning av utbildningen utgår till stor del utifrån europeiska överenskommelser och därför är mycket på engelska. Du kan få möjlighet att göra teoriexaminationer enligt EASA (European Union Aviation Safety Agency). Klarar du examinationerna får du utbildningsbevis.

Efter utbildningen blir du flygmekaniker. Du kan till exempel arbeta med underhåll av flygplan, lastning, plåtslageri, kompositreperatör, och på företag som är underleverantörer av flygplansdelar och flygplansmotorer. Med ditt tekniska kunnande blir du också eftertraktad av andra branscher. Här finns goda chanser till jobb efter gymnasiet. Du kan även läsa vidare till flygtekniker via en 2-årig yrkeshögskoleutbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Flygteknikprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Boende

Edströmska har inte något ansvar för boende och kan inte erbjuda elever det.

Ansökan

Ansök till Flygteknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Alla känner alla och det är bra stämning!

Edströmska gymnasiet

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flygteknikprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Carl Mann
18 nov 2023

Flygteknik Utbildningen Är en Väldigt Rolig Utbildning för dig som är intresserad av Flyg ångrar verkligen inte att jag valde den utbildningen. Lärarna är bra men jag känner doc...

Christian Eklund, rektor på Edströmska gymnasiet
21 mar 2024
Hej! Vad roligt att höra att du gillade din utbildning. För att gå flygutbildningen be...
Visa hela
Edströmska Gymnasiet
Eskadervägen 24
72187 Västerås

Edströmska Gymnasiet – för dig som vill få jobb direkt efter gymnasiet

Våra skoldagar liknar arbetsdagar och vår arbetsmiljö präglas av vår vision ”Bästa möjliga möte och utbildning”. Dessutom får du mycket praktisk erfarenhet när du är ute och lär dig på något av våra 120 samverkansföretag. Ett nära samarbete med branschen...

Läs mer om Edströmska Gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad