Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Flygteknikprogrammet

Edströmska Gymnasiet
Programinformation
Västerås
Flygteknikutbildning

Film

Läs mer om Flygtekniksutbildningen på Edströmska gymnasiet i Västerås - en del av Västerås kommunala gymnasieskolor.

Elev flygteknik

Om utbildningen

Flygteknikprogrammet på Edströmska i Västerås

Flygteknikprogrammet är ett riksrekryterande yrkesprogram som förbereder dig för arbete inom en bransch med internationell prägel där det finns stort behov av arbetskraft inför framtiden.

Flygteknikprogrammet är ett riksrekryterande yrkesprogram för dig som gillar att lösa tekniska problem och vill arbeta praktiskt. Efter godkänd utbildning och genomförda praktikår har du de kunskaper som krävs för att arbeta inom flygbranschen som mekaniker på flygplan. Vi erbjuder dig självklart alltid högskolebehörighet för att du ska ha alla valmöjligheter inför framtiden.

På flygteknikprogrammet får du bland annat kunskaper om:

  • Flygtekniska konstruktioner
  • Flygfarkosters funktion
  • Tekniskt underhåll
  • Teknisk felsökning och reparation

Arbete inom flygteknik präglas av krav på säkerhet och kvalitet. Du får utveckla dina färdigheter att utvärdera och kvalitetssäkra. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation, som ofta utförs på engelska. I de teoretiska delarna av utbildningen läser du kurser inom bland annat ellära, fysik och flygplanssystem.

Praktiska övningar i hangarer 

De praktiska kurserna sker i våra hangarer där du får arbeta på riktiga flygplan tillsammans med erfarna instruktörer. Våra lokaler ligger i närheten av Västerås Flygplats – en riktigt spännande miljö för den som tycker om flygplan!

Spännande arbetsplats

Utbildning inom flygteknik ger dig stora möjligheter att söka arbete också utanför Sveriges gränser. Branschspråket är engelska och du får i din utbildning träna på att använda engelskan som en del av arbetet.

Certifiering enligt EASA

För att arbeta som flygmekaniker krävs certifiering enligt EASA. (EUs byrå för flygsäkerhet). Hos oss får du möjlighet att examineras i moduler enligt EASA del 66, A.1, vilka krävs för att du senare, tillsammans med arbetade timmar på företag, skall kunna ansöka om flygmekanikercertifikat hos Transportstyrelsen.

Är du intresserad och vill veta mer om Flygteknikprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Boende

Edströmska har inte något ansvar för boende och kan inte erbjuda elever det. Men vi som skola har, i samarbete med två olika hyresvärdar, två alternativ nära skolan som ni har möjlighet att välja på:

Alternativ 1

Fastighetsägaren Kaj Westerholm garanterar att alla antagna till flygteknikutbildningen som kan dela på ett rum kommer att få ett boende till ett pris på ca 2500 kr/person. Den som vill ha eget boende får betala 4700 kr. Det är hyresfritt två månader på sommaren.

Adress: Flottiljgatan 71, 721 31 Västerås
Kaj Westerholm
Tel. nr: 0706244297

Observera återigen att Edströmska har inget ansvar i boendet.

Alternativ 2

Flygskolan Stockholm Flight Academy, har fått förseningar i sina renoveringar av studentlägenheter, och kan därför inte erbjuda boende till höstterminen 2020.>

Ansökan

Ansök till Flygteknikprogrammet

Som boende i samma kommun som Edströmska Gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Alla känner alla och det är bra stämning!

Alla känner alla och det är bra stämning!

Läs mer Edströmska gymnasiet

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flygteknikprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Edströmska Gymnasiet

Edströmska-gymnasiet-Västerås

Edströmska Gymnasiet – för dig som vill få jobb direkt efter gymnasiet

På Edströmska Gymnasiet, Mälardalens Fordons- och Transportutbildningar,  i Västerås erbjuds Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet och Flygteknikprogrammet. Dessutom finns Yrkesintroduktion för dig som inte är behörig till gymnasiet och på gymnasiesärskolan ges en utbildning inom Fordonsvård och godshantering. Edströmska är...


Läs mer om Edströmska Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Edströmska Gymnasiet

Eskadervägen 24
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Flygteknikprogrammet från Edströmska Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Edströmska Gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få mer information om boende
Jag vill få mer information om meritpoäng
Jag vill gå utbildningen / Jag vill veta mer om att bli pilot
Jag vill boka ett digitalt möte
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Alla känner alla och det är bra ...

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: