Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Flygteknikprogrammet

Edströmska Gymnasiet
Programinformation
Västerås
Flygteknikutbildning

Film

Elev flygteknik

Om utbildningen

Flygteknikprogrammet på Edströmska i Västerås

Flygteknikprogrammet är ett riksrekryterande yrkesprogram som förbereder dig för arbete inom en bransch med internationell prägel där det finns stort behov av arbetskraft inför framtiden.

Flygteknikprogrammet är ett riksrekryterande yrkesprogram för dig som gillar att lösa tekniska problem och vill arbeta praktiskt. Efter godkänd utbildning och genomförda praktikår har du de kunskaper som krävs för att arbeta inom flygbranschen som mekaniker på flygplan. Vi erbjuder dig självklart alltid högskolebehörighet för att du ska ha alla valmöjligheter inför framtiden.

På flygteknikprogrammet får du bland annat kunskaper om:

  • Flygtekniska konstruktioner
  • Flygfarkosters funktion
  • Tekniskt underhåll
  • Teknisk felsökning och reparation

Arbete inom flygteknik präglas av krav på säkerhet och kvalitet. Du får utveckla dina färdigheter att utvärdera och kvalitetssäkra. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation, som ofta utförs på engelska. I de teoretiska delarna av utbildningen läser du kurser inom bland annat ellära, fysik och flygplanssystem.

Praktiska övningar i hangarer 

De praktiska kurserna sker i våra hangarer där du får arbeta på riktiga flygplan tillsammans med erfarna instruktörer. Våra lokaler ligger i närheten av Västerås Flygplats – en riktigt spännande miljö för den som tycker om flygplan!

Spännande arbetsplats

Utbildning inom flygteknik ger dig stora möjligheter att söka arbete också utanför Sveriges gränser. Branschspråket är engelska och du får i din utbildning träna på att använda engelskan som en del av arbetet.

Certifiering enligt EASA

För att arbeta som flygmekaniker krävs certifiering enligt EASA. (EUs byrå för flygsäkerhet). Hos oss får du möjlighet att examineras i moduler enligt EASA del 66, A.1, vilka krävs för att du senare, tillsammans med arbetade timmar på företag, skall kunna ansöka om flygmekanikercertifikat hos Transportstyrelsen.

Är du intresserad och vill veta mer om Flygteknikprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Boende

Edströmska har inte något ansvar för boende och kan inte erbjuda elever det.

Ansökan

Ansök till Flygteknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Alla känner alla och det är bra stämning!

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flygteknikprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Edströmska Gymnasiet

Edströmska Gymnasiet – för dig som vill få jobb direkt efter gymnasiet

På Edströmska Gymnasiet, Mälardalens Fordons- och Transportutbildningar,  i Västerås erbjuds Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet och Flygteknikprogrammet. Dessutom finns Yrkesintroduktion för dig som inte är behörig till gymnasiet och på gymnasiesärskolan ges en utbildning inom Fordonsvård och godshantering. Edströmska är...


Läs mer om Edströmska Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Edströmska Gymnasiet

Eskadervägen 24
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Flygteknikprogrammet från Edströmska Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Edströmska Gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få mer information om boende
Jag vill få mer information om meritpoäng
Jag vill gå utbildningen / Jag vill veta mer om att bli pilot
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Alla känner alla och det är bra ...

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!

Läs mer