Flygteknikutbildning

Flygteknikutbildningen

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 230,0
(medelvärde: 253,2)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 230,0
(medelvärde: 253,2)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Flygteknikutbildningen / Flygteknikcenter Ljungbyhed

Flygteknik – Utbildningen där alla får jobb

Vill du bli flygtekniker efter gymnasiet? Är du ansvarsmedveten, flexibel och stresstålig? Vill du jobba med turbinmotorflygplan eller kolvmotorflygplan? Då ska du välja Flygteknikcenter Ljungbyheds Flygteknikutbildning.

Gymnasieutbildningen inom flygteknik är riksrekryterande, vilket innebär att du kan söka hit från hela landet. Var inte orolig att du inte ska klara av utbildningen, alla har samma förutsättningar när de börjar här. Utbildningen passar både för dig som är kille och tjej!

Motorteknik, elektronik och hydraulsystem

Flygteknikutbildningen på Flygteknikcenter Ljungbyhed består av teori och praktik och ger dig praktik på olika flygföretag under din gymnasietid. Du får lära dig om motorteknik, elektronik och hydraulsystem samt om hur flygplan är uppbyggda och hur man servar dem på bästa sätt.

Utbildningen ställer krav på dina språkkunskaper, då undervisningsmaterial och manualer ofta är skrivna på engelska.

Internationellt godkänd utbildning i flygteknik

Flygteknikcenter Ljungbyheds utbildning i flygteknik är godkänd enligt EASA part 147 vilket garanterar hög standard och att den bedrivs enligt ett gemensamt europeiskt regelverk. Det betyder att intyget du får efter utbildningen är giltigt i 30 länder som är knutna till det Europeiska Luftfartssamarbetet.

På Flygteknikutbildningen får du en bred kompetens och efter tre år är du redo för att studera vidare eller bli anställd i Europa eller resten av världen. Du kan jobba både civilt och militärt och kan söka anställning som flygmekaniker, flygtekniker eller flygplansmontör.

Utbildningen ger goda möjligheter till jobb

Det finns väldigt bra möjligheter att få jobb efter att ha läst flygteknikutbildningen. Många elever som gått flygteknikutbildningen läser dessutom vidare på YH-utbildningen på Ljungbyheds flygteknikutbildning efter gymnasiet. Siffror från tidigare år visar att nästan alla elever från denna utbildning fick jobb direkt efter utbildningen. Enligt Boeing, världens största flygplanstillverkare, behövs det 102 000 nya flygtekniker i Europa och 584 000 i hela världen fram till år 2030. Företagen i branschen väntar på att elever ska bli klara med utbildningen för att de vill anställa er!

Är du intresserad och vill veta mer om Flygteknikutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ljungbyhed

Behörighet

Flygteknikutbildning är en yrkesutbildning som även ger grundläggande högskolebehörighet. 

Reportage

Tjejer & teknik: Maja Pålsson

Flygteknikcenter Ljungbyhed

Vi på gymnasium.se vill med vår artikelserie Tjejer & Teknik inspirera unga tjejer att plugga en teknisk linje. I den här delen av tjejer & teknik har vi träffat Maja som läser flygteknikutbildningen på en internatskola.

Utbildning i hetluften

Flygteknikcenter Ljungbyhed

Flygteknikcenter Ljungbyhed är en skola som utbildar framtida mekaniker och tekniker. 

– Eleverna läser de vanliga gymnasieämnena men utöver det läser de också flygämnen. En dag i veckan praktiserar de sina teoretiska kunskaper i hangaren som finns i anslutning till skolan, berättar Ulf Axelsson, tekniskt ansvarig för utbildningen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flygteknikutbildningen så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Flygteknikcenter Ljungbyhed
Hangarvägen 4
264 51 Ljungbyhed

Gå en flygteknikutbildning på gymnasiet

På Flygteknikcenter Ljungbyhed kan du läsa en unik Flygteknikerutbildning. Utbildningen är riksrekryterande, vilket betyder att du kan söka hit var du än bor i landet. Klippan är en kommun i Nordvästra Skåne, i närheten av Helsingborg och Ängelholm. Här finns...

Läs mer om Flygteknikcenter Ljungbyhed och visa alla program.

Sponsrad