Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Segragymnasiet, i Östra Ljungby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 242,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 242,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs utbildningen Djurvård-Hund på Naturbruksprogrammet på Segragymnasiet

Vill du lära dig mer om hur man sköter om hundar och hur man tränar och vårdar dem? Då borde du läsa på Naturbruksprogrammets Hundinriktning på Segragymnasiet i Östra Ljungby. Där får du en bred hundutbildning där du lär dig mer om hundens beteende, fysiologi och hur man arbetar med hundar i praktiken. Utbildningen utgår ifrån att du tar med dig egen hund att utbilda dig tillsammans med alternativt att du får tag på en lånehund. Segragymnasiet har välanpassade lokaler för hundutbildning och i vårt eget hundtrim utbildas du för att t ex arbeta som hundfrisör efter dina gymnasieår.

Lär dig allt om hundar

På Naturbruksprogrammet lär du dig mer om hundar genom lektioner i små klasser med välutbildade lärare som har lång erfarenhet av hundar. Utbildning sker även utomhus där du och din hund tränar upp sök och spår i skogar och på fält. Skolan tillhandahåller även ett hundstall, träningshall och en utomhusplan. Segragymnasiet siktar mot en progressiv syn på djurträning och använder sig av positiv förstärkning och klicker vid tränandet av hundar.

Praktiskt lärande

Som elev på Hundinriktningen har du 15 veckors praktik (APL) under din utbildning. Under det första året har du en veckas praktik inom hund- eller sällskapsdjursbranschen; Under det andra året har du praktik 4 veckor under höstterminen och 4 veckor under vårterminen och ger dig möjligheten att specialisera och rikta din praktik mot ditt intresse; Under det sista året har du en längre praktikperiod där du kan praktiska på andra håll i Sverige eller utomlands. De elever som utmärker sig under utbildning får möjligheten att ha praktik på djurparker.

Efter examen

Målet med utbildningen på Segragymnasiet är att ge dig som elev goda möjligheter för arbete efter examen och dessutom en stadig bas för att du ska kunna vidareutbilda dig. Några yrken du kan sikta mot är bland annat hundfrisör, hundinstruktör, hundfysioterapeut, vårdhundsförare, tulltjänsteman, problemhundsinstruktör, hunddagismedarbetare eller djurvårdare. Du har även möjligheten att välja till kurser för att nå en högskolebehörighet om du vill studera på högskola eller universitet efter examen, där kan du till exempel utbilda dig mot djurskydd, veterinär, lantmästare, polis eller agronom.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östra Ljungby

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Segragymnasiet
Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra...

Läs mer om Segragymnasiet och visa alla program.

Sponsrad