Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Naturvetenskaplig fördjupning - Skogsbruk

RyssbyGymnasiet
Programinformation
Ljungby
Antal elever: cirka 130 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 204,7) * statistik från 2021
Naturvetenskaplig fördjupning

Om utbildningen

Läs Naturvetenskaplig fördjupning på Naturbruksprogrammet på RyssbyGymnasiet i Ljungby

Är du intresserad av en naturvetenskaplig fördjupning? Är du intresserad av jakt- och viltvård, skog eller äventyr? Varför inte kombinera dina teoretiska studier med ditt skogs-, jakt-, eller äventyrsintresse samtidigt som du skaffar dig en stabil grund att stå på inför framtiden?

Då har du kommit till rätt skola eftersom det finns inget bättre ställe att läsa naturvetenskaplig fördjupning på, än på ett naturbruksgymnasium. Här får du
möjligheten att använda teorin genom att bl.a. göra undersökningar och experiment ute i naturen och studera växter och djur på plats. När de tre åren är över har du skaffat dig en bred behörighet för vidare studier vid universitet och högskola, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för utbildning till ett stort antal intressanta yrken, exempelvis läkare, lärare, veterinär, civilingenjör, jägmästare, agronom och biolog. Flera av våra elever väljer att läsa vidare vid SLU – Sveriges lantbruksuniversitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Naturvetenskaplig fördjupning - Skogsbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Naturvetenskaplig fördjupning - Skogsbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Ljungby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Axel Roothsgatan 13 341 37 LJUNGBY
Telefon: 0372-78 40 60 
Mejladress: maria.klintebornidofsson@skola.ljungby.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Naturvetenskaplig fördjupning - Skogsbruk så kommer skolan att kontakta dig.

RyssbyGymnasiet

Välkommen till RyssbyGymnasiet!

Ryssbygymnasiet ligger naturskönt beläget mellan Ljungby och Växjö, alldeles intill Ryssbysjön och omgivet av småländska skogar och jaktmarker. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. Här kan du...


Läs mer om RyssbyGymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

RyssbyGymnasiet

Kungsvägen 36
34176 RYSSBY Ljungby

 Visa telefonnummer
www.ryssbygymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Naturvetenskaplig fördjupning - Skogsbruk från RyssbyGymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till RyssbyGymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag vill boka ett digitalt möte
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information