Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap

Berga naturbruksgymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Se intagningspoäng här

Om utbildningen

Häst med inriktning naturvetenskap på Berga Naturbruksgymnasium

På Berga Naturbruksgymnasium har du också möjlighet att läsa Naturbruksprogrammet, inriktning Djur: Häst med naturvetenskaplig inriktning. Du får då naturvetenskaplig behörighet till högre studier. Samtidigt som du får den behörigheten läser du ämnen som Hästkunskap, Djurens biologi och Ridning /Trav. Du har dessutom praktiska övningar i djurstallarna. Det här är en perfekt kombination för dig som vill läsa vidare till veterinär, veterinärassistent eller miljö/djurskyddsinspektör.

Undervisning i de naturvetenskapliga ämnena

Undervisningen i de naturvetenskapliga ämnena bedrivs i små grupper, vilket ger dig som elev stora möjligheter att nå höga mål. I de naturvetenskapliga ämnena, matematik, kemi, fysik och biologi, varvas underviningen med teori och undersökningar som är kopplade till naturbruk såväl som praktiska laborationer.

15 veckors praktik

Under dina tre år på Berga naturbruksgymnasium har du på naturvetenskaplig inriktning praktik under totalt 15 veckor. Under årskurs 3 har du också möjlighet att göra praktik utomlands för att fördjupa dina praktiska kunskaper inom naturbruk.

Den naturvetenskapliga profilen på Berga innebär sammanfattningsvis följande:

  • Du får särskild behörighet till högskolan inom naturvetenskap
  • Du får en yrkesexamen inom naturbruk
  • Du får undervisning i naturvetenskapliga ämnen i små grupper
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium utanför Stockholm

Berga är det rätta gymnasiet för dig som är intresserad av hästar, hästsjukvård, lantbruksmaskiner och lantbruksdjur och hållbar utveckling. Här erbjuds Naturbruksprogrammet, vilket är en praktisk utbildning som ger dig goda yrkeskunskaper. Du kan också kombinera den med fler teoretiska...


Läs mer om Berga naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Berga naturbruksgymnasium

Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

 Visa telefonnummer
www.bergagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Evelina
Hoppade in här i 3an efter att ha bytt från Bollerup. Jag blev direkt omhändertagen av både personal och klasskamrater. Aldrig varit med om en finare vänskapskrets! Superfina stall och bra hagar. Bra ridbanor. Rekommenderar Berga till alla som vill ha en underbar gymnasietid!!
L
Jag går första året med inriktningen häst-naturvetenskap. Jag är väldigt nöjd och tycker att vi har bra lärare och instruktörer. Man får en bred och rolig utbildning med både teoretisk och praktisk undervisning.
Väldigt nöjd naturare
Jag går just nu i ettan och skolan har inte svikit mig. Många bra lärare med fina hästar i både ridning och körning. Älskar att kunna ha så mycket praktiskt varvat med naturvännerna.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Naturvetenskap från Berga naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Berga naturbruksgymnasium
Jag vill gå en prova-på-dag
Jag vill skugga en elev
Jag vill gå på informationsträff
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Burak, Leya och Fanny pluggar på...

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

Klicka här för att läsa hela reportaget