Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 110 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 192,4) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Djurvårdare- Hund

Vill du arbeta med hundar? Då är det här utbildningen för dig!

Under din utbildning på hundinriktningen kommer du läsa flera olika hundkurser, där du fördjupar dig i beteende, träning och hantering av människans bästa vän. Skolan har ett eget hunddagis med plats för 10 hundar där du får arbeta praktiskt. På en upplyst inhägnad appellplan kan du bland annat träna på vår agilitybana.

Skolan har samarbete med Svalövs brukshundklubb samt Svenska kennelklubben. Du får bland annat möjlighet att gå SKKs uppfödarutbildning och hundens beteende. Väljer du hundinriktningen har du även behörighet att starta eget hunddagis.

Utöver arbetet med skolans djur kommer du dessutom ha 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, ute i näringslivet, där du får chansen att prova på olika yrken inom branschen. Som elev på hundinriktningen kommer du ha ett visst antal veckor som är vigda åt hundbranschen.

Under din utbildning på Svalöfs gymnasium kommer du även få sköta och hantera mer än 100 olika arter i skolans olika stallar. Här har skolan, utöver hunddagiset, ett smådjursstall, en djurpark, och ett kostall. Här kommer du få utbildning i att sköta allt från ormar, kaniner och hundar till åsnor, alpackor och lantbruksdjur!

År 1

I årskurs ett får du gott om tid till att lära dig sköta alla sällskapsdjur i skolans smådjursstall. Du kommer tillbringa mycket tid med djuren för att bli en säker och skicklig djurskötare. Du kommer även att få kunskaper om hundens skötsel och hantering på skolans eget hunddagis och lära dig hur man jobbar med kor och grisar i en besättning. Du övar dig även att köra traktor.

År 2

I årskurs två börjar du fördjupa dig i din valda inriktning, då kommer du lära dig att sköta djuren i skolans djurpark och du fortsätter att utveckla dina kunskaper som djurskötare
i skolans smådjursstall. Nu påbörjar du även ett projekt i kursen entreprenörskap som fortsätter under årskurs tre.

År 3

I årskurs tre kan du, om du vill, välja att läsa mer matematik. Du som valt hundinriktningen påbörjar ytterligare en fördjupningskurs i hundkunskap. Du kommer även gå en kurs i träning av hund där du kommer att lära dig många olika tekniker i träning och samspel med hundar. När du avslutat kurserna blir du behörig för att starta hunddagis.

Har du långt att åka för att komma till skolan?
Inga problem! Det finns internat på skolan där det erbjuds helpension. På internatet kommer du träffa personer med samma intressen som dig och skapa vänner för livet!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vill du ha möjlighet att studera på högskola eller universitet efter gymnasiet?
Hos oss kan du få högskolebehörighet inom programmets I-valskurser.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Svalöfs gymnasiums vision är "Lärande på riktigt". Den ska genomsyra hela skolans arbetssätt. Allt lärande ska ske i ett sammanhang och det ska finnas en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet, allt för att skapa meningsfullhet och...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård - Hund från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: