Segragymnasiet i Östra Ljungby

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra Ljungby.

Segragymnasiet är ett Naturbruksgymnasium i Skåne och har utbildat ungdomar inom den gröna näringen i över 50 år. Det är en skola som satsar på utbildningar med inriktningar mot hund, häst och lantbruk där du kan välja olika profiler inom de olika inriktningarna. Skolan erbjuder välutrustade lokaler och träningsanläggningar för dig och ditt djur. Du får omfattande och fördjupande utbildningar inom Naturbruk genom undervisning i mindre klasser tillsammans med kompetenta och erfarna lärare.

SEGRA – Skolans vision och målsättning

Styrka, Entreprenörskap, Gemenskap, Resultat och Anställningsbarhet (S E G R A) är skolans ledord och målsättning för vad utbildningen ska ge dig som elev. Skolan strävar konstant mot en utveckling för att förbättra, förnya och utveckla sina utbildningar; Arbetar framåtskridande och med en entreprenörsanda med de gröna näringarna; Siktar mot att ha en positiv och gemytlig laganda på skolan där alla känner sig inkluderade; Har höga förväntningar på sina elever och deras resultat genom att ge dem mycket stöd och handledning i deras studier; Och genom goda kontakter med olika företag och den gröna näringen så vill skolan öppna upp för goda möjligheter till jobb efter examen.

Bo på internat

Segragymnasiet är beläget ute på landsbygden. För dig som bor långt bort erbjuder skolan dig som elev möjligheten att bo på skolans egna internat. Genom att bo på internat träffar du många vänner och klasskamrater även efter skoldagens slut och tillsammans kan ni hjälpa varandra med läxor, fritidssysslor och hobbys. Du som har häst eller hund har möjlighet att ta med dessa till internatet vilket även öppnar upp för möjligheten att nyttja skolans lokaler även efter skoltid till att träna upp ditt djur.

På internatet kan du bo i enkelrum, dubbelrum, flerbäddsrum eller lyxrum (tillhandahåller egen toalett och dusch). Genom skolrestaurangen kan du köpa frukost och middag varje månad, skollunchen är alltid gratis.

Är du intresserad och vill veta mer om Segragymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Segragymnasiet

Välkommen på Öppet hus!

Våra elever visar upp våra olika inriktningar och profiler inom häst, hund och lantbruk.

För dig som är intresserad av naturbruksprogrammet eller bara är nyfiken på vår skola och hur vi arbetar här.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-09-28    Tid:   10:00 - 13:00

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Östra Ljungby
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
Idrottutbildning (NIU), Ridsport Östra Ljungby
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Östra Ljungby
  • = Riksintag

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Segragymnasiet.

Segragymnasiet

Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

www.segrag.se

För att beställa information från Segragymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.