Visa gymnasium.se som: Mobil

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra Ljungby.

Segragymnasiet är ett Naturbruksgymnasium i Skåne och har utbildat ungdomar inom den gröna näringen i över 50 år. Det är en skola som satsar på utbildningar med inriktningar mot hund, häst och lantbruk där du kan välja olika profiler inom de olika inriktningarna. Skolan erbjuder välutrustade lokaler och träningsanläggningar för dig och ditt djur. Du får omfattande och fördjupande utbildningar inom Naturbruk genom undervisning i mindre klasser tillsammans med kompetenta och erfarna lärare.

SEGRA – Skolans vision och målsättning

Styrka, Entreprenörskap, Gemenskap, Resultat och Anställningsbarhet (S E G R A) är skolans ledord och målsättning för vad utbildningen ska ge dig som elev. Skolan strävar konstant mot en utveckling för att förbättra, förnya och utveckla sina utbildningar; Arbetar framåtskridande och med en entreprenörsanda med de gröna näringarna; Siktar mot att ha en positiv och gemytlig laganda på skolan där alla känner sig inkluderade; Har höga förväntningar på sina elever och deras resultat genom att ge dem mycket stöd och handledning i deras studier; Och genom goda kontakter med olika företag och den gröna näringen så vill skolan öppna upp för goda möjligheter till jobb efter examen.

Bo på internat

Segragymnasiet är beläget ute på landsbygden. För dig som bor långt bort erbjuder skolan dig som elev möjligheten att bo på skolans egna internat. Genom att bo på internat träffar du många vänner och klasskamrater även efter skoldagens slut och tillsammans kan ni hjälpa varandra med läxor, fritidssysslor och hobbys. Du som har häst eller hund har möjlighet att ta med dessa till internatet vilket även öppnar upp för möjligheten att nyttja skolans lokaler även efter skoltid till att träna upp ditt djur.

På internatet kan du bo i enkelrum, dubbelrum, flerbäddsrum eller lyxrum (tillhandahåller egen toalett och dusch). Genom skolrestaurangen kan du köpa frukost och middag varje månad, skollunchen är alltid gratis. 


Är du intresserad och vill veta mer om Segragymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Segragymnasiet

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Östra Ljungby
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
Idrottutbildning (NIU), Ridsport Östra Ljungby
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Östra Ljungby
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Segragymnasiet.

Hitta till skolan

Segragymnasiet

Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

 Visa telefonnummer
www.segrag.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Segragymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Segragymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.