Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Segragymnasiet
Programinformation
Östra Ljungby
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 225,7) * statistik från 2021

Om utbildningen

Läs utbildningen mot Häst på Naturbruksprogrammet på Segragymnasiet

Har du ett stort hästintresse och vill lära dig mer om hästhållning, hästsport och kan se dig själv arbeta med hästar i framtiden? Då borde du läsa på Naturbruksprogrammets inriktning Hästhållning på Segragymnasiet i Östra Ljungby. Det är en utbildning som fokuserar på hästar och du får sköta, rida och lära dig mer om djuren. Du har dessutom möjligheten att ta med dig egen häst till skolan.

En utbildning med många möjligheter

På Gångvads Gård utanför Östra Ljungby i Skåne studerar du Naturbruksprogrammet i små klasser med erfarna och kompetenta lärare. Du får lära dig som skötsel och hållning av hästar, ridning och hästkunskap. Utbildningen sker till stor del på skolans fina hästanläggning med två ridhus, stor utebana, fina stall och välutbildade skolhästar. På Segragymnasiets hästinriktning har du möjlighet att lära dig mer om bland annat:

  • Tappsko/hovslageri – Lär dig hur du på egen hand slår på tappsko.
  • Unghäst – Arbeta praktiskt med inridning av unghästar under utbildningen
  • Hästhantering och ridning.

Nationell idrottsutbildning ridsport

Om du är intresserad av hästsport och vill träna upp dina färdigheter inom sporten så erbjuder Segragymnasiet en nationell idrottsutbildning (NIU) mot ridsport. Du får då träna ridning och dressyr fler gånger i veckan med din tävlingshäs. Utbildningen förbereder dig för nationellt tävlande inom din disciplin.

Läs mer om nationell idrottsutbildning ridsport här.

Välj mellan 2 profiler: Häst profil häst och ridsport med unghästfördjupning och Häst profil häst och ridsport NIU (nationell idrottsutbildning)

Lär dig praktiskt

Under utbildningen på Naturbruksprogrammet så har du minst 15 veckor praktik (APL) fördelat på de tre åren. Första året har du en vecka på ridskolor i närheten av skolan; Andra året är praktiken uppdelad med 4 veckor på hösten och 4 veckor under våren, då har du möjlighet att välja mer fritt vad du vill praktisera inom hästbranschen; Det tredje året har du en längre praktik på sex veckor och du har även möjligheten att förlägga denna praktik utomlands.

Efter examen

På Segragymnasiets hästutbildning blir du väl förberedd för att arbeta med hästar efter examen. Du kan studera vidare på högskolor för att lära dig mer om hästar som till exempel den Hippologiska Högskoleutbildningen på SLU. Vissa yrken och utbildningar kräver betyg från olika kurser som du kan välja att läsa till från NV-inriktningen under utbildningen. Om du vill arbeta som hästskötare så får du möjligheten att avlägga Hästnäringens Yrkesnämnds (HYN) diplomerade hästskötarcertifikat. Några yrken som du kan sikta mot efter utbildningen är hästskötare, ridlärare eller stallchef 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Segragymnasiet

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra...


Läs mer om Segragymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Segragymnasiet

Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

 Visa telefonnummer
www.segrag.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst från Segragymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Segragymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information