Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Segragymnasiet
Programinformation
Östra Ljungby
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-23

Om utbildningen

Läs utbildningen mot Djurvård-Djursjukvård på Naturbruksprogrammet på Segragymnasiet

Vill du lära dig mer om hur man vårdar och tar hand om djur? Då borde du studera på Naturbruksprogrammets Djurvårdsinriktning- Djursjukvård på Segragymnasiet i Östra Ljungby. Där får du lära dig mer om man sköter om djur som är skadade eller sjuka och hur man hjälper dem på bästa sätt. Det är en utbildning som kombinerar mycket teoretiskt lärande med många praktiska moment.

Lär dig om hur man vårdar djur

Vår inriktning Djurvård- Djursjukvård förbereder dig för ett yrke  eller vidareutbildning inom djursjukvård. På Segragymnasiet får du mkt undervisning i djurhantering och djurvård. Väljer du djursjukvård får du möjlighet att ta den grundläggande läkemedelshanteringen (D9) för både, hund, häst och smådjur, ett certifikat som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden som djurvård inom djursjukvård.

Du läser bl a nedanstående kurser under dina 3 år på Segragymnasiet.

  • Hundkunskap 1-2
  • Sällskapsdjur 1-2
  • Hästkunskap 1-2
  • Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1-2

Bo på skolan med ditt djur

Segragymnasiet erbjuder dig som elev möjligheten att bo på internat nära skolan om det är så att du kommer långt ifrån Östra Ljungby. Det innebär även att det finns möjlighet till att ta med din hund till skolan. 

Praktik under utbildningen

Under de tre åren på Naturbruksprogrammet så har du minst 15 veckors praktik (APL) och du väljer praktikplatser utifrån den profil som du läser (häst eller hund). Det första året har du praktik en vecka i närheten av skolan; det andra året har du praktik  4 veckor under höstterminen och 4 veckor under vårterminen och under det tredje året så har du en längre praktikperiod där du dessutom kan vara utomlands.

Certifikat

Under utbildningen på Djursjukvårdsinriktningen har du möjlighet att ta följande certifikat:

  • Certifierad hundfriskvårdare
  • Grundkurs i läkemedelshantering (D9)
  • Tappskokurs
  • HLR-kurs


Vidare studier

Om du vill nå en högskolebehörighet så kan du välja att läsa till de kurser som behövs för att studera på universitet eller högskola. Då kan du studera vidare till yrken såsom djursjukskötare, veterinär, hippolog, lantmästare eller polis.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Du söker programmet via Antagningskansliet i Klippan. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Antagningsenheten 264 80 Klippan
Telefon: 0435-284 58 
E-post: Ewa.Engstroem@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Segragymnasiet

segragymnasiet

Välkommen till Segragymnasiet i Östra Ljungby

Vill du arbeta med att träna upp hundar, rida in hästar, vårda sjuka och skadade djur, tävla på elitnivå inom ridsporten eller köra olika avancerade maskiner för att så och skörda grödor? Då borde du plugga på Segragymnasiet utanför Östra...


Läs mer om Segragymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Segragymnasiet

Kunskapsgatan 3
26471 Östra Ljungby

 Visa telefonnummer
www.segrag.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård från Segragymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Segragymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: