Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Svalöfs gymnasium, i Svalöv
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationskväll
8 februari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 176,6)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationskväll
8 februari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 176,6)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

djursjukvård

Gillar du djur? Vi har dem.

Naturbruksprogrammet djurvård med yrkesutgången djursjukvård är en utbildning för dig som tycker om djur och som vill veta mer om hur man tar hand om sjuka djur på bästa sätt.

I våra stallar har vi cirka 100 olika djurarter där du får lära dig grundläggande daglig skötsel av de olika djurslagen. Skolan har även en egen veterinärklinik och ett hunddagis. Du får lära dig vad olika djur kräver av oss människor för att må bra.

Djurvårdaren kan arbeta som "undersköterska" på djursjukhus och veterinärkliniker eller med andra djurrelaterade yrken inom djur och djurhållning. Djurvårdarens yrkesroll och arbetsuppgifter på klinik och djursjukhus regleras av Jordbruksverket.Efter tre års studier kan du arbeta som djurvårdare på nivå 2

Du får även möjlighet att ta behörigheten Grundkurs i läkemedels-hantering (även kallad GLH eller D9) inom ramen för kursen Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 2. Grundkurs i läkemedelshantering är en behörighet som regeleras av Jordbruksverket och godkänt resultat i denna ger dig möjlighet att arbeta som Djurvårdare på nivå 2. Då får då till exempel injicera läkemedel (med spruta och kanyl) i muskel och under hud och lägga permanentkanyl.

Detta är en oöverträffad möjlighet för dig som vill ha en gedigen grund att stå på om du vi framtiden vill arbeta med eller läsa vidare inom djur/djursjukvård.

Du har även möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet inom ramen av 2500 gymnasiepoäng.

15 veckors arbetsplatsförlagt lärande
Under dina tre år på gymnasiet gör du 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det betyder att du är ute på en arbetsplats och följer arbetet där.

Du kan välja att bo på skolans trevliga internat. Här träffar du kompisar med djurintresse och knyter kontakter för livet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svalöv

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svalöfs gymnasium
Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Vill du ha en annorlunda studiemiljö? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och  veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande, lärlingsprogram och högskoleförberedande program. Till...

Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Sponsrad