Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Djurgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-10-19
2021-12-01

Film

Tove i årskurs 1 berättar om inriktningen djursjukvård

   

Om utbildningen

Djursjukvård på Djurgymnasiet i StockholmProfil Djursjukvård

Vill du arbeta med djur och djursjukvård efter gymnasiet? Välj en gymnasieutbildning som förbereder dig för jobb inom djursjukvård, som djurvårdare på ett djursjukhus eller en veterinärklinik. På Djurgymnasiet kan du läsa Naturbruksprogrammet, inriktning Djur och profilen Djursjukvård. Här får du läsa många kurser med inriktning djursjukvård, och lär dig om anatomi, fysiologi, sjukdomslära, behandlingar, friskvård, utfodring och vård av sjuka djur.

Lektioner på Djurgymnasiets Hundcenter

Djurgymnasiet ger dig schemalagda lektioner på skolans Hundcenter, där du får praktisk träning med dagishundarna och lär dig vanliga moment som en djurvårdare på djursjukhus arbetar med. Bland annat får du lära dig att utföra tassbandage, medicinering, enklare hälsokontroll och hur man assisterar en veterinär vid undersökning av djur.

Praktik på Profil Djursjukvård

På utbildningen i Djursjukvård på Djurgymnasiet är du garanterad 15 veckors praktik på till exempel hunddagis, djursjukhus och veterinärkliniker – både i Stockholm och övriga landet. Praktiken är en bra möjlighet att omsätta dina kunskaper i praktisk erfarenhet.

Kurs D9 - för behörighet att vårda sjuka djur

På profilen Djursjukvård läser du D9 – en grundläggande kurs i läkemedelshantering. För att få utföra vissa moment i vård av sjuka djur på djursjukhus krävs från Jordbruksverket att du har utfärdat D9.

Efter att ha läst Djursjukvård på Djurgymnasiet Stockholm har du bra chanser till jobb som djurvårdare på djursjukhus.

Djurgymnasiets djurklinik

I år har Djurgymnasiet öppnat Animallogos Djurhälsa som ligger i samma byggnad som skolan och Hundcenter. Det är en djurklinik med inriktning exotic,dvs kaniner, marsvin fåglar och reptiler är våra vanligaste patienter. Elever på inriktning Djursjukvård har möjlighet att tillbringa lektioner med sin lärare på kliniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Skugga en elev

Under en dag kan du som går i åk 8 eller åk 9 få följa med en elev på Djurgymnasiet under en skoldag. Du sitter med i klassen och följer med en av skolans elevambassadörer på alla teoretiska lektioner och alla praktiska moment med djuren. Du blir väl omhändertagen under dagen och äter lunch på skolans lunchrestaurang. Du kan välja vilken av de fyra olika inriktningarna du vill besöka.

Fortsatta studier

Genom att läsa en utökad studieplan kan du bli behörig att söka till Djursjukskötareprogrammet vid SLU i Skara. För behörighet till veterinärprogrammet krävs, förutom högskolebehörigheten också naturvetenskapligt basår på universitetet eller komvux.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

På Djurgymnasiet får du en rolig utbildning samtidigt som du förbereder dig för studier på universitets- och högskolenivå. Här blir djur en del av din vardag! Vare sig du vill lära dig mer om djursjukvård, hundar eller andra sällskapsdjur får...


Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 35 recensioner.

Ellen
Jättebra utbildning,super bra lärare,skolan är trygg och välkomnande!!
Lisa Sundbom
Att du får både massa kunskap om att sköta djur och sen få göra det praktiskt. Det är ett utmärkt sett att komma ut i arbetslivet eftersom då får en yrkestitel och då kan du börja jobba med nästan vilket jobb som helst som innefattar djur.
T
Jag tycker att skolan är väldigt bra! Man får lära sig mycket om djur (både teoretiskt och praktiskt) och hur det är att jobba på t.ex klinik.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 35 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård från Djurgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill ha mer info om Djurgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information