Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Film

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs Djursjukvård – Häst på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Den här utbildningen är designad för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett specialintresse för just hästar. Tillsammans med Evidensia Specialisthästsjukhus i Helsingborg har skolan i över tio år utvecklat den enda specifika djursjukvård- häst utbildningen som finns på gymnasiet. Den som tar examen här är efterfrågad på arbetsmarknaden!

Evidensia Helsingborg – ett av landets största djursjukhus

Skolans samarbetspartner Evidensia i Helsingborg är ett av landets två riktiga specialisthästsjukhus med operationer och akutintag dygnet runt. Under samtliga tre gymnasieår har du klinikutbildning inom flera områden. De områden som ingår är; vårdavdelning, poliklinik samt operation. Redan i årskurs 1 introduceras du på de olika klinikerna.

En utbildning – tre examen

Utbildningen är baserad på Naturbruksprogrammet som ger dig en yrkesexamen inom djurens- hälso- och sjukvård. Alla inriktningar på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet ger dessutom möjlighet till grundläggande behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Den tredje examen du kan ta är Jordbruksverkets D9-examen, som ger dig möjlighet att få göra mer avancerade saker såsom att ta blodprov och ge injektioner, under din skoltid. Med den här examen blir du mycket attraktiv på arbetsmarknaden eftersom bristen på utbildad personal är stor inom det här området i Sverige.

Veterinär eller läkare i framtidsplanen?

Vill du bli veterinär eller läkare? Du kan du kombinera Djursjukvård Häst med skolans NA- block och bli direkt behörig (Områdesbehörighet A13) till studier som krävs för dessa yrken, i Sverige eller utomlands.

Efter studenten

Du kan välja om du vill gå direkt ut i arbete eftersom branschen skriker efter utbildad arbetskraft. Vill du hellre läsa vidare har du förutom grundläggande behörighet till högskola, dessutom behörighet till alla SLUs, Sveriges Lantbruksuniversitets, kandidatutbildningar. Med NA blocket kan du läsa de mest avancerade utbildningar som SLU har.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet till SLU

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada...


Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst från Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Från Rid- & Djursjukvårdsgymnasi...
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Kajsa och Willie berättar om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och sina fortsatta studier på veterinärprogrammet på SLU.

Läs mer
Tävlingsinriktning på Rid- & Dju...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid påJag vill byta till Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg  har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer