Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hästhållning - Djursjukvård på Berga naturbruksgymnasium

Bergas djursjukvårdsutbildning passar dig som har ett stort intresse för hästar och djursjukvård.  Våra djuranläggningar ligger nära klassrummen så kopplingen mellan teori och praktik är en del av din vardag.

Under dina tre år på Berga får du kunskaper inom bland annat fysiologi, sjukdomslära, friskvård, anatomi och vård av sjuka djur. Bergas utbildning profilerar sig mot hästar. Vi har ett etablerat samarbete med hästsjukhuset Evidensia Stav vilket gör att du får lära dig och får erfarenhet av arbetsmoment på ett riktigt hästsjukhus.

Studievägen passar bra för dig som planerar att vidareutbilda dig till djursjukskötare eller som vill arbeta med djur efter avslutad utbildning. Alla elever på djurvårdsinriktningen kan läsa kurser vilka ger dig grundläggande behörighet till högskolan. 

Om du funderar på att bli veterinär måste du först, för att bli behörig till SLU, läsa ett naturvetenskapligt basår eller läsa vår profil Hästhållning/naturvetenskap.

Du har möjlighet att gå kursen D9, grundläggande kurs i läkemedelshantering.

Den praktiska delen av utbildningen

Djursjuksvårdsutbildningen på Berga är praktisk och yrkesförberedande, och därmed blir praktiken, som också kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande), viktig. Under dina tre år på gymnasiet så ska minst femton veckor bestå av praktik både på och utanför skolan. Då ska du träna på att utföra vad du lärt dig inom djursjukvårdsområdet.

I första skedet kommer du att vara på skolans område för att bli trygg med alla de arbetsuppgifter som ska utföras. Därefter kommer du att få möjlighet att ha praktik utanför skolan.

När du gjort din praktik så är tanken att du ska kunna omsätta det du lärt dig i ditt gymnasiearbete.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Berga naturbruksgymnasium
Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge utanför Stockholm och ägs och drivs av Dille Bolagen AB. Det är en gymnasieskola men även ett fullt fungerande lantbruk med tillhörande stallar, ladugård, ridhus och internat. Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig inom lantbruk...

Läs mer om Berga naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
2/5
Berga elev
04 sep 2019
Djursjukvård inriktning

Skolan är överlag bra men VÄLDIGT mycket fokus på bara hästar nästan typ 95% av alla djur lektioner är mest om häst. samt i 2an så måste praktikplatserna du väljer vara med häst...

Visa hela
Sponsrad