Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Djursjukvårdsutbildning med inriktning häst, på Berga naturbruksgymnasium

Bergas hästsjukvårdsutbildning är det rätta valet för dig som har ett stort intresse för hästar.  Skolans stallar ligger nästan vägg i vägg med klassrummen så du får en bra koppling mellan teori och praktik i vardagen. Under dina tre år på gymnasiet får du bland annat lära dig om sjukdomslära, fysiologi, friskvård, anatomi och vård av sjuka hästar.

Du får möjlighet att ta del av följande:

  • Utbildning i samarbete med hästsjukhuset Evidensia i Stav
  • minst 15 veckors praktik under din utbildning
  • Möjlighet att göra praktik utomlands
  • Kurs D9 som är en grundläggande kurs i läkemedelshantering
  • Möjlighet att inackordera din egen häst på skolan

Utbildningen har ett samarbete med hästsjukhuset Evidensia. Det gör att du kommer få lära dig och få erfarenhet av de vanligaste arbetsmomenten på ett hästsjukhus.

Framtidsmöjligheter

Utbildningen inom djursjukvård passar bra för dig som har planer på att vidareutbilda dig till djursjukskötare eller som vill arbeta med djur efter att du har avslutat utbildningen. Alla elever på djurvårdsinriktningen läser kurserna svenska 2 och matematik 2. Dessa kurser tillsammans med två utökade kurser, svenska 3 och engelska 6, ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Vill du bli veterinär i framtiden måste du först, för att bli behörig till SLU, läsa ett naturvetenskapligt basår.

Minst 15 veckors praktik (APL)

Djursjukvårdsutbildningen på Berga är praktisk och yrkesförberedande. Det gör att praktiken, som också kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande), blir viktig. Under dina tre gymnasieår ska minst femton veckor bestå av praktik både på och utanför skolan. Under praktiken ska du träna på att utföra det du har lärt dig inom djursjukvårdsområdet.

I första skedet är du på skolans område. På så sätt blir du trygg med alla de arbetsuppgifter som ska utföras. Efter det kommer du att få möjlighet att besöka praktikplatser ute i landet.

När du har gjort din praktik är tanken att du ska kunna omsätta dina kunskaper i ditt gymnasiearbete. I ditt gymnasiearbete ska du självständigt kunna planera, utföra och utvärdera ditt arbete på en arbetsplats som skolans personal besöker. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berga naturbruksgymnasium
Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

Berga naturbruksgymnasium utanför Stockholm

Berga är gymnasiet för dig som är intresserad av hästar, hästsjukvård, lantbruksmaskiner och lantbruksdjur, jakt och viltvård samt hållbar utveckling. Här erbjuds Naturbruksprogrammet, vilket är en praktisk utbildning som ger dig goda yrkeskunskaper. Du kan också kombinera den med fler...

Läs mer om Berga naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
Berga elev
04 sep 2019
Djursjukvård inriktning

Skolan är överlag bra men VÄLDIGT mycket fokus på bara hästar nästan typ 95% av alla djur lektioner är mest om häst. samt i 2an så måste praktikplatserna du väljer vara med häst...

Visa hela
Sponsrad