Berga naturbruksgymnasium

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge utanför Stockholm och ägs och drivs av Dille Bolagen AB. Det är en gymnasieskola men även ett fullt fungerande lantbruk med tillhörande stallar, ladugård, ridhus och internat. Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig inom lantbruk på Berga, även om gårdens historia sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden än så.

Från början var Berga en ren lantbruksskola, men på senare år har också utbildningar inom häst spelat en viktig roll. Gårdens areal uppgår till 600 hektar, vilket gör att skolan har ett läge som är unikt för Stockholms län, och detta bara trettio minuter med pendeltåg från Stockholms centralstation. På Berga är det nära till både stad, hav och skog, detta påverkar skolan på ett grundläggande sätt.

Berga är en stor skola till ytan men en ganska liten skola vad gäller elevantalet; idag går knappt 200 elever här. Antalet personal uppgår till närmare 50, det går alltså inte så många elever per vuxen på skolan.  I stort sett alla lärare är behöriga och de allra flesta har lärarlegitimation. På Berga arbetar även ridlärare, trav- och jordbruksinstruktörer vilka har erfarenhet från varierande områden inom naturbruksområdet. Dessutom personal som arbetar inom kök, IT och lokalvård.

På skolans område finns en mängd olika byggnader av varierande ålder. Ett av de äldre husen är det gamla skolhuset som idag används som internat och matsal, i folkmun kallat ”Gamla” eftersom det också finns en nyare internatbyggnad några meter därifrån. Till matsalen hör också kök och uppehållsrum och många av kvällsaktiviteterna för eleverna sker här.

För de som anländer till Berga så syns tidigt den gamla herrgårdsbyggnaden i vitt som idag fungerar som kontor. Andra byggnader som syns och märks är ladugården från sent 1800-tal, maskinhallen och det ridhus som stod färdigt i slutet av 1990-talet. 


Är du intresserad och vill veta mer om Berga naturbruksgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Berga naturbruksgymnasium

Huvudman

DILLE GÅRD AB

Regional gymnasieskola

Läs mer här

1 gymnasieskola

Program

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Berga naturbruksgymnasium.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

Berga naturbruksgymnasium

Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

Mobil 0724689757
www.bergagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 17 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anonym
05 jul 2023
Börja inte här

Ångrar alla år jag spendera på skolan, sjuka o halta hästar, dålig utbildning och dåliga lärare. Vill du inte utvecklas så kan du absolut börja här eller om du aldrig har rört e...

Visa hela
5/5
Evelina
14 jan 2022
Världens bästa skola!

Hoppade in här i 3an efter att ha bytt från Bollerup. Jag blev direkt omhändertagen av både personal och klasskamrater. Aldrig varit med om en finare vänskapskrets! Superfina st...

Visa hela
5/5
M
27 nov 2021
Fantastisk skola!

Jag går mitt andra år på Berga med inriktningen hästhållning-studieförberedande. Jag är otroligt nöjd med mitt val och skulle rekommendera Berga till alla som är intresserade av...

Visa hela
Sponsrad