Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium utanför Stockholm

Berga är gymnasiet för dig som är intresserad av hästar, hästsjukvård, lantbruksmaskiner och lantbruksdjur, jakt och viltvård samt hållbar utveckling. Här erbjuds Naturbruksprogrammet, vilket är en praktisk utbildning som ger dig goda yrkeskunskaper. Du kan också kombinera den med fler teoretiska kurser som ger dig högskolebehörighet.

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge utanför Stockholm, endast 30 minuter med pendeltåg från Stockholm City. Gårdens areal uppgår till 600 hektar, vilket gör att skolan har ett läge som är unikt för Stockholms län. Skolan ägs och drivs av Region Stockholm. Det är en gymnasieskola såväl som ett fullt fungerande lantbruk med tillhörande stallar, ridhus och internat vilket gör det lätt att kombinera teori med praktik. Eleverna får följa jordbrukets år från sådd till skörd. Ända sedan 1921 har ungdomar utbildat sig inom lantbruk på Berga och gårdens historia sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden än så.

Stor och liten skola i ett

Till ytan är Berga en stor skola, men vad gäller elevantalet är det en ganska liten skola. Idag går det drygt 200 elever här. Berga är mycket personaltätt - närmare 45 personer. Som elev får du undervisning av legitimerade lärare som undervisar i ämnen som exempelvis matematik, svenska och engelska, men vi har också lärare som undervisar i t ex hästkunskap, växtodling och djurkunskap. Bland personalen finns också ridlärare, trav- och jordbruksinstruktörer som har erfarenhet från varierande områden inom naturbruksområdet. Givetvis finns även personal som arbetar inom kök och internat. Vi har även ett elevhälsoteam bestående av en speciallärare, specialpedagog, en speciallärare, kurator och skolsköterska.

Kom och bo på landet – ett stenkast från Stockholm

Berga naturbruksgymnasium ligger i naturskön miljö med åkrar, hagar, skog, skolbyggnader och djurstallar. Bor du långt ifrån skolan finns möjlighet att bo på skolans internat under gymnasietiden. Det finns totalt 100 sängplatser fördelade på enkelrum och dubbelrum på internatet. Genom att bo på internat under tiden du läser på gymnasiet får du möjlighet att skaffa dig vänner för livet! Under kvällstid anordnas aktiviteter av skolans personal som till exempel läxläsning, fotboll, brännboll eller bakkväll. Det anordnas också aktiviteter som discokvällar, skördemiddag och Halloween under terminens gång.  

För de som vill ta med sig egen häst finns det stallplatser, dock är antalet platser begränsade. (Vi har för tillfället 40 stallplatser).


Är du intresserad och vill veta mer om Berga naturbruksgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Berga naturbruksgymnasium

Program

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Berga naturbruksgymnasium.

Hitta till skolan

Berga naturbruksgymnasium

Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

 Visa telefonnummer
www.bergagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 16 recensioner.

Evelina

Hoppade in här i 3an efter att ha bytt från Bollerup. Jag blev direkt omhändertagen av både personal och klasskamrater. Aldrig varit med om en finare vänskapskrets! Superfina stall och bra hagar. Bra ridbanor. Rekommenderar Berga till alla som vill ha en underbar gymnasietid!!

M

Jag går mitt andra år på Berga med inriktningen hästhållning-studieförberedande. Jag är otroligt nöjd med mitt val och skulle rekommendera Berga till alla som är intresserade av hästar och vill utveckla sin ridning samt få en riktigt bra utbildning. Jag bor även på internatet och det är något jag rekommenderar starkt om man har möjlighet. Det är...

Visa hela
Nöjd naturare

Jag gå tredje året på Berga och är mycket nöjd med skolan överlag. Det är super bra sammanhållning på både internat och i stallen. Det finns vissa lärare som kanske inte är de bästa, men det finns det väll alltid? Jag har utvecklats extremt mycket i min ridning då jag fått hjälp av engagerade instruktörer och över på att rida olika typer av häst...

Visa hela
Recensioner
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Berga naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Berga naturbruksgymnasium
Jag vill gå en prova-på-dag
Jag vill skugga en elev
Jag vill gå på informationsträff
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information