Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Om du saknar de betyg som krävs för att söka in till det ordinarie naturbruksprogrammet så finns det ett alternativ på Berga; Yrkesintroduktion.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar behörighet till gymnasiet och naturbruksprogrammet på Berga men fortfarande vill arbeta inom exempelvis
Hästhållning eller Lantbruk. Yrkesintroduktion ger ingen yrkesexamen utan ska med fokus på praktik ge så goda möjligheter som möjligt till ett arbete.

Yrkesintroduktionen är som det vanliga naturbruksprogrammet treårigt, men består till minst 50 % av praktik. I det mer traditionella skolarbetet ligger fokus på de gymnasiegemensamma ämnena Svenska, Engelska och Matematik anpassat till den nivå där du befinner dig. Du läser även kurserna Idrott och hälsaSamhällskunskap och Entreprenörskap. Och eftersom du läser på ett naturbruksgymnasium läser du bl a kurser som Naturbruk, Trädgårdsanläggning och Byggnadsunderhåll.

Utbildningen genomförs till stor del på Berga där du bland annat lär dig använda jordbruksmaskiner och röjmotorsåg. Du får även träna på att sköta kor, får och hästar. Som helhet får du en yrkesinriktad utbildning inom naturbruk som förbereder dig för arbetsliv eller för studier på naturbruksprogrammet.

Utbildningen är individanpassad och stort fokus läggs på att du ska kunna fungera så bra som möjligt på en arbetsplats. Gruppen du läser med är liten (ca 15 elever) så att du ska få chansen att utvecklas i egen takt.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berga naturbruksgymnasium
Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge utanför Stockholm och ägs och drivs av Dille Bolagen AB. Det är en gymnasieskola men även ett fullt fungerande lantbruk med tillhörande stallar, ladugård, ridhus och internat. Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig inom lantbruk...

Läs mer om Berga naturbruksgymnasium och visa alla program.

Sponsrad