Introduktionsprogram

Praktiska gymnasiet Nyköping
Programinformation
Nyköping
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-20

Om utbildningen

Introduktionsprogram: Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjlighet att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier

Programinriktat val: IMV

Målet med programinriktat (IMV) val är att du som elev ska få en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program så att du så snart som möjligt kan antas till det nationella programmet och läsa mot en gymnasieexamen. Du läser anpassat utifrån poängplanen för ett nationellt program samtidigt som du läser de grundskolekurser som krävs för behörighet till ett nationellt program.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan.

NÄR ÄR JAG BEHÖRIG TILL IMV?

Du är behörig till programinriktat val om du har har lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska plus minst tre andra ämnen, alternativt lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik eller engelska plus minst fyra andra ämnen.

Yrkesintroduktion: IMY

Yrkesintroduktion (IMY) vänder sig till dig som inte har de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet till ett yrkesprogram. Målet är att du ska få en yrkesinriktad utbildning för att du ska kunna söka något av våra yrkesprogram eller underlätta för dig att kunna etablera dig på arbetsmarknaden.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan. Med rätt verktyg så hjälper vi dig att nå dina mål.

NÄR ÄR JAG BEHÖRIG TILL IMY?

Du är behörig till yrkesintroduktion om du saknar de godkända betyg som krävs för att söka till ett yrkesprogram.

Yrkesintroduktion - 2-årig CNC

Här lär du dig att köra manuella och datorstyrda svarvar och fräsar. Du förbereds för ett arbete inom industrin, men framförallt har vi roligt. Efter gymnasiet kan du jobba som maskinoperatör på en industri med både manuella och styrda svarvar och fräsar. Utbildningen är på två år och innehåller bara yrkeskurser på gymnasienivå.

Yrkesintroduktion - 3-årig svets

Här varvar du gymnasiets yrkeskurser med studier i grundskoleämnen eller gymnasiegemensamma kurser. Målet är att du antingen ska bli behörig till ett nationellt yrkesprogram eller skaffa dig kunskaper för att kunna etablera dig på arbetsmarknaden. Utbildningen ska ge dig kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, samt bredare kunskap om produktion och industri.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

“Vi har väldigt bra kurser”

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nyköping

Det här är Praktiska Gymnasiet Nyköping

Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja jobba och tjäna pengar, starta eget bolag eller studera vidare på högskola eller universitet. Vi tror på att varva teori med...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Praktiska gymnasiet Nyköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
“Vi har väldigt bra kurser”
Praktiska gymnasiet Nyköping

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Läs mer