Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Carl Wahren Gymnasium

Introduktionsprogram - fyra olika vägar till arbete eller utbildning

Saknar du behörighet till ett nationellt program kan du läsa något av de fem introduktionsprogrammen som Carl Wahren Gymnasium erbjuder. Introduktionsprogram ger dig inte en examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller arbete. Utbildningen skräddarsys utifrån dina behov och mål. Som elev har du din egen individuella utvecklingsplan. Efter utbildningen får du ett studiebevis.

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är rätt val för dig som vill ha en yrkesutbildning men som inte har den behörighet som krävs till ett yrkesprogram eller till PRIV. Syftet är antingen att få en yrkesinriktad utbildning som leder till vidare studier på ett yrkesprogram eller till ett arbete. Utbildningen kan innehålla ämnen från grundskolan, kurser från yrkesprogrammen samt praktik, men också andra slags insatser som är menade att bidra till din utveckling.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ är till för dig som vill gå en utbildning som leder till ett arbete eller för att kunna läsa vidare på gymnasiet, men som saknar många av de godkända betyg som är ett krav för att komma in på ett nationellt gymnasieprogram. Utbildningen kan innehålla grundskoleämnen, kurser från yrkesprogrammen, praktik men också andra insatser som ska bidra till din utveckling.

Språkintroduktion

Språkintroduktion är utbildningen för dig som är nyanländ till Sverige och saknar den behörighet som krävs för de nationella programmen i gymnasieskolan samt även behöver utbildning i det svenska språket. I utbildningen ingår undervisning i svenska, men den kan även innehålla andra grundskoleämnen, kurser från nationella gymnasieprogram eller andra insatser som bidrar till din utveckling. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Introduktionsprogram är menade att leda till studier på ett nationellt program eller vidare till arbete.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.