Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

Saknar du behörighet till gymnasiet? På våra introduktionsprogram kan du läsa de ämnen du saknar för att bli behörig till ett yrkes- eller studieförberedande program.

Målet är att du så fort som möjligt ska kunna gå vidare – till nationellt program, yrkesintroduktion, programinriktat val, annan skolform eller ut i yrkeslivet för att börja arbeta.

Inriktning Individuellt alternativ

På individuellt alternativ läser du ämnen du inte har betyg i. Här skapar du en stabil grund för fortsatta studier. Du följer en studieplan anpassad för dig med de ämnen och kurser du behöver för att nå just ditt mål.

”Vi finns här för dig. Här kan du lyckas med dina studier.” (Mirjam, lärare)

På inriktningen individuellt alternativt går du i skolan fem dagar i veckan. Du får en individuell studieplan med de ämnen du behöver läsa för att bli behörig till ett nationellt program. Studieplanen kan omfatta flera år. Vi lägger stor vikt vid att varje elev får den pedagogiska hjälp och det stöd som behövs för att kunna gå vidare till andra studier. Vid ett större stödbehov kan undervisningen ske i mindre undervisningsgrupp.

Inriktning Språkintroduktion

På Språkintroduktionen står det svenska språket i fokus. Här läser du alla ämnen på svenska vilket skapar en stabil grund att stå på i vidare studier.

”Det var ganska svårt, men lärarna tog bra hand om oss nya.” (Yorusalem, elev)

Språkintroduktionen är till för dig som nyligen har kommit till Sverige och inte har svenska som modersmål. Fokus ligger på att utveckla det svenska språket.

Du får en individuell studieplan på två år med tolv ämnen som du läser för att bli behörig till ett nationellt program, eller för andra studie- och yrkesvägar. Du går i skolan fem dagar i veckan. Du läser enligt modellen för Intensivsvenska, framtagen av lärare och forskare på Stockholms universitet i samarbete med Svenska Akademien. På Språkintroduktionen jobbar alla lärare språkutvecklande och har lång erfarenhet av undervisning för nyanlända.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

PreparandutbildningAnsökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad