Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet. Individuellt alternativ

Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ

Vill du bli behörig till ett nationellt program, skaffa dig en väg in i arbetslivet eller göra dig redo för någon annan utbildning? Då har vi tre introduktionsprogram som du kan välja mellan. 

Individuellt alternativ

På introduktionsprogrammet individuellt alternativ lägger vi upp dina studier så att de passar för din bakgrund, din person och dina framtidsplaner.

Din utbildning utformas efter dina förutsättningar. Du läser de grundskoleämnen du saknar och utbildningen pågår i ett till tre år. I en lugn och trygg miljö studerar du utifrån din individuella studieplan. Du kan gå i en grupp med eget hemklassrum, eller tillsammans med elever från andra grupper. 

AST-enheten har utbildningar för dig med diagnos inom autismspektrum. Personalen på enheten utgör ett team med olika professioner som strävar efter att skapa en så god lärmiljö som möjligt för alla elever. I teamet ingår specialpedagoger och speciallärare, ämneslärare och resurspedagoger – alla med bred kompetens och mångårig erfarenhet. Vi har ett nära samarbete med kurator och skolsköterska. Vårt förhållningssätt bygger på tillit och respekt där hänsyn tas till funktionsvariationer och där elevernas starka sidor lyfts fram.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Gymnasieexamen

Läser du Introduktionsprogram blir du behörig till ett nationellt gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad