Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
AST/NPF
Nästa startdatum
Undervisningsform
AST/NPF
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST

Vi utgår från dig och dina behov

Introduktionsprogrammet med individuellt anpassad inriktning är för dig som har behov av en autismanpassad verksamhet, och som saknar behörighet från grundskolan.

Vi erbjuder en individuellt anpassad utbildning upplagd på 1-3 år. Vårt mål är att du ska må bra, känna trygghet och utvecklas, både kunskapsmässigt och socialt, utifrån dina förutsättningar.

Hur arbetar vi?

Det går cirka fem elever i varje klass. Du får ett hemklassrum med egen arbetsplats och dator. Klassrummet är öppet på raster och luncher och det finns alltid lärare på plats.

Skoldagen och dess innehåll struktureras tydligt och du får ett individuellt schema. Du kan välja mellan att äta lunch tillsammans i matsalen,  äta vid din arbetsplats, eller ha med egen lunchlåda.

Vi hjälper dig att konkretisera, visualisera och strukturera ämnesinnehållet. Vi arbetar aktivt för att du ska öka förståelsen för dig själv och omvärlden, samt öva på den sociala förmågan. Detta sker exempelvis genom rastaktiviteter, studiebesök, utflykter och temastudier. Inom ramen för idrottskurserna får du möjlighet att utveckla motorik, perception och kommunikation.

Individuellt upplagd poängplan

Första året läser du i huvudsak behörighetsgivande grundskoleämnen och eventuellt några gymnasiegemensamma ämnen. Därefter läggs utbildningen upp med en individuell studieplan efter dina önskemål och skolans möjligheter där även motivationsskapande aktiviteter kan schemaläggas.

Grunden i undervisningen bygger på att du känner trygghet i den lilla gruppen och får chans att lyckas i ditt skolarbete.

Vilka är målen för utbildningen?

Du ska vilja komma till skolan och där känna gemenskap och trygghet med kamrater och personal. Undervisningen ska vara anpassad efter dina individuella behov. Ditt självförtroende ska öka genom att vi ger dig möjlighet att lyckas med skolarbetet. Vi strävar efter att du ska utvecklas socialt och kunskapsmässigt så mycket som möjligt. Du får fördjupade insikter om din funktionsbeskrivning. Vi strävar efter att du ska nå godkända betyg i gymnasiegemensamma ämnen.

Vad krävs för att söka plats i denna klass?

Att du har behov av en autismanpassad verksamhet, samt viljan och förutsättningar för teoretiska studier i mindre grupper. Vi förväntar oss att du deltar i både undervisning och de sociala aktiviteter som ingår i skolans verksamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • AST/NPF
  • Kalmar

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan är en traditionsrik skola med rötter i 1600-talets gymnasium i Kalmar. Idag har vi cirka 1300 elever. Skolbyggnaden är vackert och centralt belägen vid Fredriksskanskanalen, ritad av Ragnar Östberg och byggd 1933. Den har idag moderna undervisningslokaler med ett...

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad