Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
AST
Nästa startdatum
Undervisningsform
AST
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST

Vi utgår från dig och dina behov

För dig som har en diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) och behov av ett mindre sammanhang finns det möjlighet att söka till tre olika program. Det första är ett högskoleförberedande och det andra är ett yrkesförberedande program. Det tredje är ett individuellt anpassat program för dig som saknar gymnasiebehörighet.

Utbildningarna genomförs i en lugn och förutsägbar miljö med hög personaltäthet. Stagneliusskolan erbjuder en tydliggörande pedagogik med lärare som har erfarenhet av att arbeta med elever som har behov av särskilda anpassningar. Grupperna är små med cirka 5-7 elever i varje klassrum. Varje elev har sin egen fasta arbetsplats och egen dator.

Introduktionsprogrammet, Individuellt Alternativ

För dig som saknar behörighet från grundskolan och har en diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) finns ett individuellt alternativ. Stagneliusskolan erbjuder en individuellt anpassad utbildning upplagd på 1-3 år. Vårt mål är att du ska må bra, känna trygghet och utvecklas, både kunskapsmässigt och socialt, utifrån dina egna förutsättningar.

Du följer en individuell studieplan där det framgår vilka ämnen och kurser du läser. Den utformas utifrån ditt mål med utbildningen och skolans möjligheter.

Efter utbildningen

Målet med utbildningen är att ge dig de bästa förutsättningarna för framtida planer.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • AST
  • Kalmar

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ: AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad