Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogrammet

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Plugga upp dina betyg på introduktionsprogrammet på Schillerska gymnasiet

Introduktionsprogrammet på Schillerska gymnasiet i Göteborg

Komplettera grundskolan

Schillerska gymnasiet ger dig möjlighet att studera på en gammal, fin skola mitt i centrala Göteborg. Du får undervisning av lärare som är välutbildade, engagerade och erfarna. Ni läser i både små och stora grupper och varje grupp har sitt hemklassrum. Som elev får du ett individuellt schema utifrån din studieplan. Skolan erbjuder också särskilda möjligheter att läsa karaktärsämnen som exempelvis teater, dans och bild.

Individuellt alternativ vänder sig till dig som saknar betyg från grundskolan för att söka till ett nationellt gymnasieprogram. Detta är ett alternativ för dig som har varit borta från grundskolan en hel del och har har haft svårt att delta i undervisning i vanlig klass. Kanske har du gått i en liten undervisningsgrupp under en del av grundskolan men har ändå inte hunnit få tillräckligt många betyg för att fortsätta på gymnasiet. Det finns inga inträdeskrav förutom grundläggande kunskaper i svenska. Som elev får du stöd av engagerade lärare och kan läsa in behörighet till ett nationellt program. 

Språkintroduktion, fortsättning är ett introduktionsprogram som passar för dig som har kommit lite längre i din språkutveckling. Du får också möjlighet här att läsa kurser inom olika ämnesområden. Det ger dig möjlighet att söka vidare till andra introduktionsprogram. När du har läst klart så att du har blivit är behörig i grundskoleämnena kan du söka till gymnasieskolans olika program.

Individuell planering

Undervisningen bygger på individuell planering för eleverna. En lärare möter sex elever. Vår uppgift är att hjälpa dig som elev genom att förbättra ditt självförtroende för studier och ge dig ökad motivation för vidare studier.

Schillerska Gårdsten

I vår systerverksamhet Schillerska Gårdsten erbjuder vi dig en lugn studiemiljö. Här har du möjlighet att komplettera dina grundskolebetyg. Du går i skolan på förmiddagarna och avslutar med skollunch. Du har möjlighet att studera hem- och konsumentkunskap i köket under eftermiddagen. Bilder?

Språk och kultur

Hos oss får du möjlighet att kombinera dina studier i svenska med studier i grundskoleämnen. Varje elev får ett individuellt schema beroende på dina svenskkunskaper och dina tidigare betyg. Du har möjlighet att meritera dig för högskoleförberedande program eller yrkesprogram inom gymnasieskolan. Sedan kan du välja att fortsätta dina studier på Schillerskas breda utbud av program.

Lärarna är välutbildade, engagerade och erfarna. Du har också tillgång till ett väl fungerande elevvårdsteam med studie- och yrkesvägledare, kurator, skolsköterska och skolläkare.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information