Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

Individuellt alternativ

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum, AST/NPF
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum, AST/NPF
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Introduktionsprogrammen vänder sig till dig som är motiverad att få gymnasiebehörighet

Om du saknar behörighet till de nationella programmen kan du välja något av Fryshuset Gymnasiums introduktionsprogram. Här får du de kunskaper du behöver för att fortsätta studera eller för att komma in på arbetsmarknaden. 

Individuellt alternativ

Anpassad utbildning efter behov. På Fryshuset Gymnasium kan du läsa de kurser du behöver för att komma vidare och söka andra gymnasieprogram eller ett arbete. Precis som på våra andra alternativ har du möjlighet att kombinera dina skolämnen med ett passionerat intresse. 

Det här är alternativet för dig som behöver ta igen kurser du missat under grundskolan och få behörighet till gymnasiet, folkhögskola eller för att gå vidare och börja arbeta. Du får stöd och vägledning för att utvecklas inom ett område som intresserar dig. Du kan välja mellan passionerna musik eller skate. Efter 1–3 år har du den kunskap och det självförtroende som krävs för att läsa vidare på ett nationellt gymnasieprogram eller hitta ett jobb som du trivs med. Hos oss kan du förutom engelska, svenska eller matematik läsa So-ämnen, No-ämnen, bild, musik eller idrott. Du kan koncentrera dig på dina ämnen eller kombinera dina studier med en passion.

Passion: Musik
Spela olika instrument, sjung och skriv låtar. Du får också lära dig musikhistoria och hur du skapar musik i den digitala världen. En bra start om du vill arbeta med musik i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Individuellt alternativ, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • AST/NPF
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Individuellt alternativ

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Gymnasieförberedande program.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Individuellt alternativ så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad