Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Rönninge Gymnasium
Programinformation
Salem
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram är till för dig som inte har blivit godkänd i de grundskoleämnen som behövs för att kunna börja ett nationellt gymnasieprogram.På Rönninge gymnasium finns två olika introduktionsprogram. 

Individuellt alternativ (IMA)

Den här utbildningen vänder sig till dig som saknar flera ämnen från grundskolan för att vara behörig till ett nationellt program. På Rönninge gymnasium kan du läsa ämnen så du blir behörig att söka till ett yrkesprogram.  Utbildningen är individuellt anpassad och utgår frånelevens förutsättningar och behov. 

Utbildningen på Rönninge gymnasium är huvudsakligen till för elever folkbokförda i Salems kommun, men om plats finns och hemkommunen godkänner finns även möjlighet att ta emot elever från andra kommuner.

Programinriktat val (IMV)

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill gå Barn- och fritidsprogrammet, med inriktning pedagogiskt och socialt arbete, eller Bygg- och anläggningsprogrammet,lärling med inriktning husbyggnad,men som saknar godkänt betyg i engelska eller matematik för att vara behörig.

Samtidigt som du läser engelska eller matematik från grundskolan läser  du gymnasiekurser  tillsammans med eleverna på BF eller BA.  Du går i samma klass som eleverna som läser på det nationella programmet. Du gör också arbetsplatsförlagt lärande (APL) under samma veckor som de som går på det nationella programmet.  Målet är att du ska klara din yrkesexamen på tre år. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Rönninge Gymnasium

Varierande och stimulerande utbildning 

På Rönninge gymnasium läser eleverna ämnena i block, vilket innebär att lektionerna är längre. Upplägget gör undervisningen både mer stimulerande och varierande och eleverna får färre ämnen per dag att fokusera på.  Skolan har stabila stödfunktioner inom administration, elevhälsa och...


Läs mer om Rönninge Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rönninge Gymnasium

Sandbäcksvägen 10
144 62 Rönninge

 Visa telefonnummer
www.ronningegymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Rönninge Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information