Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram

För dig som inte är behörig till gymnasiet – välj introduktionsprogram!

Är du inte behörig till gymnasieskolan och behöver komplettera dina kunskaper från nian? Är du nyanländ i Sverige och behöver lära dig mer svenska? Introduktionsprogrammen hjälper dig att utvecklas och komma vidare med dina studier och framtidsplaner.

På introduktions-programmen får du ett personligt stöd, du får chansen att läsa grundskoleämnen i din egen takt, och du får möjlighet till praktik i kombination med studier. Vi har mycket kompetent personal med erfarenhet från undervisning och arbete med ungdomar, och de har fullt fokus på dig och dina mål.

Hos oss kan du läsa de flesta ämnen på grundskolenivå och förbereda dig för fortsatta studier. Du har möjlighet att kontinuerligt träffa en studievägledare. Tillsammans lägger vi upp en individuell studieplan för dig. Utbildningen kan innehålla studier men också praktik på en arbetsplats. Inriktningen beror på dina förutsättningar, behov och mål. Att trivas i skolan är viktigt för att lyckas med sina studier – vi erbjuder trivsamma lokaler, en trygg skolmiljö med möjlighet till hemklassrum och erfaren personal. Vi har ett elevhälsoteam som består av skolsköterska, kurator, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Inom lokalerna har vi egna verkstäder för yrkesutbildning inom fordonsteknik, snickeri och mode och design.

Inom vår Resursskola i Trollhättan erbjuder vi studier för dig som behöver extra stöd och stöttning i din skoldag. Målet är att varje elev skall uppnå sina egna kunskapsmål, hitta rutiner i vardagen och stärka självbilden.

Inom förbundet erbjuder vi fyra olika introduktionsprogram. En del inriktningar är sökbara och har ett begränsat antal platser.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad