Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

introduktionsprogram-birger-sjöberggymnasietFör dig som inte är behörig till gymnasiet – välj introduktionsprogram!

Är du inte behörig till gymnasiet och behöver komplettera dina kunskaper från nian? Genom att gå ett av introduktionsprogrammen får du hjälp att utvecklas och komma vidare med dina studier och framtidsplaner.

Att studera på Introduktionsprogrammet

På introduktionsprogrammen får du ett starkt personligt stöd, möjlighet att läsa grundskoleämnen i din egen takt, och möjlighet att göra praktik kombinerat med dina studier. Skolan har mycket kompetent personal med lång erfarenhet från undervisning och arbete med ungdomar.

På Birger Sjöberggymnasiet har du möjlighet att träffa en studievägledare regelbundet och skolan lägger upp en Individuell studieplan för dig. Vilken inriktning som passar dig beror på dina förutsättningar, behov och mål. För att lyckas med sina studier är det viktigt att du som elev trivs och skolan erbjuder trivsamma lokaler, en trygg skolmiljö med möjlighet till hemklassrum och erfaren personal. Det finns ett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Inom lokalerna har utbildningen dessutom egna verkstäder för yrkesutbildning inom snickeri, fordonsteknik och mode & design.

Inom skolans Resursskola erbjuds studier för dig som behöver extra stöd och stöttning i din skoldag . Målet är att varje elev ska uppnå egna kunskapsmål, hitta rutiner i vardagen och stärka sin självbild.

Dessa fem introduktionsprogram erbjuds:

Programinriktat val

Utbildningen passar dig som inte är behörig till ett nationellt yrkes- eller högskoleförberedande program och som saknar betyg i något enstaka ämne från grundskolan. Utbildningen är anpassad för dig som är studiemotiverad och bedöms ha de förutsättningar som behövs för att bli behörig inom högst ett år.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är en mer praktisk utbildning för dig som inte har behörighet till ett yrkesprogram. Här kombinerar du studier och yrkesutbildning. Det kan också ingå praktik och arbetsplatsförlagt lärande. Yrkesintroduktionen kan anordnas för en grupp av elever. På Birger Sjöberggymnasiet finns inriktning mot trä, fordonsteknik och mode & design.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ passar dig som vill studera i din egen takt. Utbildningen förbereder dig för fortsatta studier eller för jobbmarknaden. Utbildningen kan innehålla både studier och praktik och anpassas efter dina specifika behov genom en individuell studieplan.

Språkintroduktion

Den här inriktningen passar dig som nyligen anlänt till Sverige och ger en utbildning i svenska och andra ämnen för att du skall bli behörig och kan gå vidare till nationellt program eller annan utbildning. Gör en intresseanmälan om du vill veta mer om Introduktionsprogrammet!

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Birger Sjöberggymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: