Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Nobelgymnasiet, i Karlstad
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammen (IM) är för dig som är obehörig till ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program. När du går IM kan du läsa in de behörighetsgivande ämnen du saknar för att börja ungdomsgymnasiet, annan utbildning eller gå ut i jobb. Utbildningens längd är allt från ett till fyra år beroende av ditt mål.

Du går i skolan på heltid vilket innebär minst 23 timmar med lektioner och/eller praktik varje vecka. Tillsammans med din mentor gör du en individuell studieplan som är din planering för att nå dina mål. Om det fungerar med din studieplan och dina förkunskaper kan du även läsa vissa gymnasiekurser på IM.

De olika introduktionsprogrammen är:
Individuellt alternativ:
där du läser upp dina grundskoleämnen. Här finns olika varianter och det är dina behov som avgör vilken av verksamheterna som passar dig bäst.

Språkintroduktion: för dig som är nyanländ till Sverige eller har varit i Sverige mindre än fyra år och inte nått så långt i din språkutveckling. Här läser man till man uppnår kunskapskraven årskurs 6.

Yrkesintroduktion: varvar studier i svenska och matematik med praktik. Praktiken blir en del av vardagen. Möjlighet att läsa andra kurser finns också. 

Programinriktat val: för dig som vet vilket program du vill gå. Du behöver vara godkänd i vissa ämnen för att gå detta introduktionsprogram.

Du söker inte till ett introduktionsprogram. Är du inte behörig till gymnasieskolan efter åk 9 kommer du automatiskt att erbjudas en plats på IM.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nobelgymnasiet
Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir du anställningsbar, högskoleklar och oslagbar. Oavsett om du letar efter en snabb väg till jobb eller bestämmer dig för att läsa vidare senare i livet står dörrarna öppna för dig. Vi...

Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad