Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Fem inriktningar på Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammen kan ge dig som är obehörig till gymnasiet nya möjligheter att komma in på ett nationellt program eller ut i arbetslivet. Även behöriga elever kan i vissa fall gå hos Nobelgymnasiet.

På Nobelgymnasiet finns alla fem introduktionsprogram. Programmen vänder sig till dig som saknar betyg i något eller några av de ämnen som krävs för att vara behörig för gymnasiet. De fem introduktionsprogrammen är Programinriktat individuellt val Preparand, Individuellt alternativ, Yrkesintroduktion samt Språkintroduktion.

De fyra programmen har alla gemensamt att de ska leda till fortsatta studier eller underlätta för dig som ungdom att etablera dig på arbetsmarknaden. 

Till ett introduktionsprogram söker man inte på samma sätt som man gör till gymnasiet utan elev som inte är behörig till ett nationellt program erbjuds automatiskt en plats. När du kommer till oss tittar vi på vad som är dina styrkor och vad som är dina utvecklingsområden för att därefter placera dig i den undervisningsgrupp som passar dina behov bäst.

Du går på ett introduktionsprogram tills du har uppnått behörighet för nationellt program, börjar Komvux eller tar klivet ut på arbetsmarknaden.

Tror du det finns risk för att du inte blir behörig till nationellt program och vill göra studiebesök något av introduktionsprogrammen är du välkommen att kontakta oss. 

Preparand vänder sig till dig som inte är behörig till ett studieförberedande program. Utbildningen är på högst ett år.

Individuellt alternativ för dig som saknar en eller flera kurser för att bli behörig till gymnasiet. På individuellt alternativ kan du varva teori med praktik och du går utbildningen under ett år eller mer. Syftet med programmet är att du ska kunna gå vidare till ett ungdomsgymnasium.

Yrkesintroduktion är en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig som vill arbeta men som även kan leda till studier på ett yrkesprogram. Yrkesintroduktion är till för dig som inte har de godkända betyg som krävs för behörighet till ett yrkesprogram.

Språkintroduktion vänder sig till dig som är nyanländ i Sverige och fokus ligger på att du ska lära dig det svenska språket. Du läser även andra ämnen på Språkintroduktion men det är i första hand för att du ska skaffa dig ett stort ordförråd. Tanken är att du går vidare till andra studier eller till arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Nobelgymnasiet söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Nobelgymnasiet-Karlstad

Goda chanser till arbete efter studierna

På Nobelgymnasiet i Karlstad samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: