Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2021-05-04

Om utbildningen

Läs introduktionsprogrammet på S:t Eriks gymnasium och bli behörig till nationella gymnasieprogram.

Bli behörig med Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet finns till för dig som inte har behörighet att börja läsa på något av de nationella gymnasieprogrammen. På S:t Eriks gymnasium erbjuds fyra inriktningar av introduktionsprogrammet.

Programinriktat val

Om du vill läsa ett yrkesprogram men saknar behörighet ska du läsa programinriktat individuellt val (PRIV). För att läsa PRIV måste du ha godkända betyg i svenska, engelska eller matematik samt minst fyra andra ämnen eller engelska och matematik samt minst tre andra ämnen. Här läser tillsammans med eleverna på det nationella programmet och erbjuds extra undervisning för att du ska få behörighet. När du uppnått behörighet skrivs du in på det nationella programmet.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är inriktningen för dig som är intresserad av hantverk men som inte uppnår full behörighet till ett nationellt program inom yrkesprogrammet. Här får du en mer individanpassad utbildning och målet är att ge dig som läser utbildningen en möjlighet till vidare studier inom hantverksyrken som Florist, Finsnickeri, Frisör eller Texil och design.

Språkintroduktion

En inriktning för ungdomar som nyligen anlänt till Sverige. Utbildningen syftar till lära eleverna svenska så att de kan gå vidare till ett nationellt gymnasieprogram eller någon annan form av utbildning.

Språkintroduktion särskilt stöd

En utbildning som vänder sig till ungdomar som varit i Sverige i 2 år eller längre och som har en långsam inlärningsförmåga, läs- och skrivsvårigheter, är traumatiserade eller inåtvända och av den anledningen inte kan följa den vanliga undervisningen på Språkintroduktion.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Målet med introduktionsprogrammet är att du ska kunna ta steget in i ett nationellt gymnasieprogram eller ut i arbetslivet.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner.

iqra
(5)
Jag är en elev på s.t Erik Gymnasium. Den här skolan är bra . St Erik har verkligen den bästa matsalen . Lärare är jätte bra. Det finns många lärare . Vi studerar olika ämnen . Min skolan är jätte stor . Vi har en stor kafeteria där man kan köpa kaffe. Den här året är första för mig och nästa år kommer jag tillbaka . För att jag ...
Visa hela
Abodi
(4)
S:t Eriks gymnasiet är en bra skola. Jag rekommenderar alla att gå på skolan. Bra mat och god frukt ni kan läsa om till skolan på hemsidan så att ni kan läsa själva om skolan. Lärarna har omfattande kunskap för att lära eleverna den mesta och ge dem tillräckligt med tid för att utföra sina arbetsuppgifter. idrottsalen tror jag är ...
Visa hela
Ahmed
(5)
Hej! Jag går på S:t Eriks gymnasium och det är den största och bredaste gymnasieskolan i Stockholm. Möjligheternas skola helt enkelt!. Min skolan ligger vid Fridhemsplan i Stockholm.Första dagen var jag lite nervös men sen gick det över. Det finns bra elever och bra lärare. Det finns bibliotek där man kan låna böcker att läsa. Det finns mån...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: