Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogrammet
Inga recensioner än

Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

språkintroduktion

Introduktionsprogrammet - Språkintroduktion

Vi vill förändra världen. Det gör vi genom att förena världen. På vårt språkintroduktionsprogram samlas elever med olika bakgrunder med det gemensamma målet att så snabbt som möjligt få behörighet till vidare studier på ett nationellt gymnasieprogram eller annan utbildning. Tillsammans arbetar vi för att du ska kunna ta nästa steg. Vi lär oss svenska, men också om samhället, världen och varandra.

Språkintroduktion är språngbrädan för ditt nya liv i Sverige. Här får du inte bara lära dig att tala, skriva och förstå svenska. Du får också, oavsett språknivå, läsa 13 ämnen redan från start – något som skiljer oss från många andra skolor. Och oavsett vilket ämne du läser, fokuserar vi på språkutveckling och studieteknik.

Andra viktiga delar är kritiskt tänkande, att tolka information, ansvarstagande och givetvis kommunikation – att du ska bli trygg i att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Studieplanen utformas individuellt för att passa just dig och du studerar på den nivå som du befinner dig på i de olika ämnena.

Du får också studiehandledning på ditt starkaste språk, extra studiestöd och läxläsning. Du erbjuds även kontakt med elevhälsan bestående av kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog.

Precis som YBC:s andra program arbetar elever på vårt språkintroduktionsprogram med kreativitet och entreprenörskap. Du får prova olika arbetssätt och uttrycksformer, till exempel göra filmer, poddar och grupparbeten. Du får också göra studiebesök, lyssna på inspirerande föreläsare och träffa ungdomar från hela världen. Dessutom får du driva egna projekt och träna på att ta ansvar.

Våra 13 ämnen

Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Historia, Geografi, Religion, Biologi, Kemi, Fysik, Idrott och hälsa, Bild, Modersmål.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion så kommer skolan att kontakta dig.
Young Business Creatives
Experimentgatan 7
131 45 Nacka

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...

Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Sponsrad