Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Young Business Creatives
Programinformation
Nacka
Introduktionsprogrammet
Klassrum

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet Språkintroduktion

På YBC:s språkintroduktionsprogram samlas elever med olika bakgrunder med det gemensamma målet att så snabbt som möjligt få behörighet till vidare studier på ett nationellt gymnasieprogram eller annan utbildning. Tillsammans arbetar skolan för att du ska kunna ta nästa steg. Vi lär oss språket, men också om samhället, världen och varandra.

Språkintroduktion är språngbrädan för ditt nya liv i Sverige. PÅ YBC får du inte bara lära dig att tala, skriva och förstå svenska. Du får också, oavsett språknivå, läsa 13 ämnen redan från start – något som skiljer YBC från många andra skolor. Och oavsett vilket ämne du läser, fokuserar skolan på språkutveckling och studieteknik. Andra viktiga delar är kritiskt tänkande, att tolka information, ansvarstagande och givetvis kommunikation – att du ska bli trygg i att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Studieplanen utformas individuellt för att passa just dig och du studerar på den nivå som du befinner dig på i de olika ämnena. Du får också studiehandledning på ditt starkaste språk, extra studiestöd och läxläsning. Du erbjuds även kontakt med elevhälsan bestående av kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog.

Precis som YBC:s andra program arbetar elever på skolan språkintroduktionsprogram med kreativitet och entreprenörskap. Du får prova olika arbetssätt och uttrycksformer, till exempel göra filmer, poddar och grupparbeten. Du får också göra studiebesök, lyssna på inspirerande föreläsare och arbeta i projekt tillsammans med elever från skolans nationella program - ett bra sätt att bygga upp ett socialt nätverk i ditt nya land. Ett exempel är Kuben-projektet, som genomförs i samarbete med Raoul Wallenberg Academy, där eleverna arbetar med mänskliga rättigheter. Dessutom får du driva egna projekt och träna på att ta ansvar.

Skolans 13 ämnen

Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Historia, Geografi, Religion, Biologi, Kemi, Fysik, Idrott och hälsa, Bild, Modersmål.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion så kommer skolan att kontakta dig.

Young Business Creatives

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

YBC är en kommunal skola som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från slussen. Du kan enkelt ta dig till skolan med antingen buss, tvärbana eller Saltsjöbanan. Skolan har ljusa och fräscha lokaler och ger känslan...


Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Young Business Creatives

Experimentgatan 7
131 45 Nacka

 Visa telefonnummer
www.ybc.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion från Young Business Creatives, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill börja/byta till YBC
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: