Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm, Sundbyberg
Introduktionsprogrammet

Film

Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Välkommen till skolans introduktionsprogram. Programmen vänder sig till elever som saknar behörighet till de nationella programmen i gymnasieskolan. Syftet är att förbereda eleverna till annan gymnasieutbildning eller arbete.

S:t Martins gymnasium står aldrig still utan förbättrar ständigt vårt arbetssätt. Just nu arbetar introduktionsprogrammen tematiskt utifrån läroplansmålen i fyra till femveckorsperioder samt ämnesövergripande när det gynnar eleven. Planeringen ser sedan olika ut beroende på språknivå och vilka ämnen eleven har i sin individuella studieplan.​
Skolan ser även studiehandledningen som en viktig faktor till framgång och har som mål att erbjuda alla elever hjälp på sitt modersmål.

På skolan kan du läsa på svenska, arabiska, persiska, polska, somaliska och thailändska.

4 Inriktningar

Inom introduktionsprogrammet finns 4 inriktningar. Välj den som passar dina behov.

Språkintroduktion - Svenska språket i centrum

För eleverna på språkintroduktionen ligger tyngdpunkten i det svenska språket.

Eleverna fokuserar på Svenska som andraspråk (Sva) och kompletterar med andra grundskoleämnen. I och med elevens utveckling minskas inslaget av Sva till förmån för ytterligare andra ämnen. Skolan erbjuder eleverna modersmål och studiehandledning där det önskas och anses gagna elevernas mål. Eleverna arbetar alltid mot sina individuella studieplaner och oftast mot behörighet. Vissa inslag av praktik eller motivationshöjande insatser kan förekomma. 

Yrkesintroduktion - Vi tar sikte mot dina mål

Yrkesintroduktion riktar sig i första hand till dig som inte är behörig till ett nationellt yrkesprogram. Det är vägen för dig som vill ha mycket arbetsplatsförlagt lärande (praktik) i kombination med nivåanpassade studier i svenska/svenska som andraspråk, matematik samt idrott och hälsa och yrkeskurser på gymnasial nivå. Beroende på dina förkunskaper kan även engelska och andra gymnasiekurser komma att ingå i din individuella studieplan. På S:t Martins gymnasium sker samverkan med andra kommunala verksamheter i Sundbyberg stad kring praktiken.

Programinriktat val

Programmet är tänkt för dig som inte har godkända betyg i alla de ämnen som krävs för behörighet till ett nationellt program. Syftet med programinriktat val är att du ska få en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program och så snart som möjligt ska kunna antas till det nationella programmet. Du går i helklass tillsammans med eleverna på det nationella programmet. Utbildningens längd kommer att rättas efter dina behov och förutsättningar.

Individuellt alternativ

Eleverna på individuellt alternativ arbetar med både grundskoleämnen såväl som andra utbildningsinslag som praktik. Ett nära mentorskap är ett centralt inslag i utbildningen. Eleverna arbetar utifrån sin individuella studieplan och målet med utbildningen kan variera. En del blir behöriga till nationella program eller annan utbildning – för några hägrar yrkeslivet.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett yrkesinriktat gymnasium. Från och med höstterminen 2021 finns alla utbildningar på S:t Martins Gymnasium i nya ljusa, fräscha lokaler på Rissneleden 142 i Valla Park, Rissne. Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från S:t Martins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hanna, Cassie och Erfan berättar...
S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.

Läs mer